Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:
  • Znamenitosti
  • Aktivnosti
  • Gostinstvo
  • Nastanitve
  • Trgovina
  • Foursquare

ZA AKTIVNE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO MESTO IDRIJA VABI NA DOŽIVETJAV najstarejšem rudarskem središču v Sloveniji so več kot pol tisočletja dan za dnem doneli udarci kladiv in rudniški stroji. Drugi največji rudnik živega srebra na svetu je Idriji pomagal, da ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična agencija VisitIdrija, ki ponuja turistične pakete za posameznike in skupine, ki si želijo priti v Idrijo na izlet ali oddih. Turisti, obiskovalci lahko na enem mestu rezervirajo in plačajo celoten izlet ali počitnice (vstopnine ...

Več...

UNESCO Idrija

Idrija je mesto z najdaljšo rudarsko tradicijo v Sloveniji. Bogata zapuščina rudnika živega srebra, ki je zaradi svoje edinstvenosti uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine, ponuja obilo možnosti za raziskovanje. 

Več...

Vojsko

Vojsko je poznano kot najvišje ležeča vas na Primorskem. Vas je raztresena po celotni Vojskarski planoti, ki se razprostira na nadmorski višini okrog 1000 metrov nad dolinami Idrijce, Kanomljice in Trebuše. Po dolgih zimah se čez poletje pristno naravna, mirna in s svežim zrakom prevetrena ...

Več...

36. festival idrijske čipke 2017

16. junij 2017 ob 16:00 do 18. junij 2017 ob 23:00

Mednarodna etnološka, gospodarska, kulturna, izobraževalna in zabavna prireditev v Idriji, kot uvod v poletne dni. Mesto v tem času obiščejo vsi, ki jih idrijska čipka vedno znova navdušuje. Festivalski dogodki se odvijajo na različnih lokacijah v Idriji.

Več...

Iz Idrije do Gor – tovorna pot živega srebra

Izlet iz Idrije do Gor je vsekakor najlepše opraviti peš. Začnete v Idriji, in sicer pri policijski postaji. Mimo Kumra se po Slovenski planinski poti dvignete na Malo ravan. Steza je vseskozi vrezana v nadvse lepe pisane konglomeratne kamnine.

Več...

Sprehajalna pot ob reki Idrijci

Po današnji priljubljeni sprehajalni poti ob levem bregu reke Idrijce je nekoč tekla glavna povezava med faro Spodnja Idrija in Tolminsko.

Več...

Pešpot Razgledni vrhovi nad Črnim Vrhom

Pot po razglednih vrhovih nad Črnim Vrhom je ena izmed markiranih pohodnih planinskih poti, ki vam ob lepih dneh ponuja čudovite razglede od Jadranskega morja vse do Triglava. Na poti v dolžini 6,3 km se lahko povzpnete na razgledne vrhove Velika peč (1050 m), Čelkov vrh (1106 m) ter ...

Več...

Godovič – po sledeh pradavnine

Ko se povzpnete iz soteske Zale na rob Godoviškega podolja, se vam odpre popolnoma nov svet. Preseneti vas pogled na razgibano pokrajino, vpeto med Okroglico in Jelenšek. 

Več...

Vojsko – najvišja ležeča vas na Primorskem (ali Bliskarjeva pot)

Prijazen svet Vojskarske planote z izjemnimi razgledi kraljuje nad strmimi pobočji Kanomljice in Idrijce. Najlažje je dostopen po strmi cesti (15 km) iz Idrije. Dostop je iz tolminske smeri je možen iz Trebuše, pa tudi iz Predmeje, preko Trnovskega gozda, ter iz Kanomlje.

Več...

Pot po visokem krasu

Pot, ki jo lahko pričnete že z Učno potjo kraški gozd, ponuja čudovito možnost kolesarskega izleta čez območje visokega krasa, kjer se na ogled ponujajo kraška polja s ponikalnicami in požiralniki, uvalami in vrtačami ter najgloblje brezno tega območja. 

Več...

Gozdna učna pot Kraški gozd

Učna pot kraški gozd je ravninska pot, ki ponuja lagoden sprehod, na katerem se naužijete čistega zraka ter sprostite v neokrnjenem gozdu z obrobja Trnovskega gozda.

Več...

Kamparetova pot

Zahtevna pot dolžine dobre 3 km za izkušene in dobro opremljene kolesarje ali pohodnike, ki se želite razgledati proti dolini Idrijce.

Več...

Pohod iz Ledin na Sivko

Ogled drugega dela slikovite Ledinske planote pričnete v Ledinah. Mimo Ledinskih Krnic z lepo cerkvico sv. Ahaca nadaljujete pot do slikovite vasice Korita. Sredi zaselka lahko občudujete več kot tristo let staro lipo. Iz Korit se dvignete na greben pod Kovkom (912 m), kjer se vam odpre ...

Več...

Pešpot Na Jelenk – kraljevo botanično goro

Nad sotočjem Idrijce in Kanomljice se dviga 1107 m visok Jelenk. Njegovi botanična pestrost in posebnost sta že v prvi polovici 19. stoletja privabili pomembne može – raziskovalce, botanike, celo kralja. Največje zasluge za slavo Jelenka imajo raznovrstnijegliči, med katerimi izstopa ...

Več...

Pešpot s Krnic na Jelenk

Na ogled krniškega grebena se odpravite iz Spodnje Kanomlje. Po slikoviti cesti, ki je speljana  po obsežnem podoru velikih blokov belega dolomita, se dvignete na višino okrog 1000 m.

Več...

Z Oblakovega vrha na Vrhovc (Lokvarski vrh)

Na sedlu Oblakov vrh stojite na sredi prelomne cone Idrijskega preloma. Po dolini Kanomlje in na drugi strani dolini Hotenje se vam odpira nepozaben pogled na to veliko „geološko prelomnico“, ob kateri se je leta 1511 zgodil doslej največji potres na Slovenskem. Znameniti Idrijski ...

Več...

S kolesom po Matuckarjevi poti

Matuckarjeva pot je lahka ravninska pot, ki je predvsem primerna za družinski izlet s kolesom, deloma pa jo je možno prehoditi tudi peš. Dolga je 12 km in poteka po celotni zadloški ravnini, mimo domačij, pašnikov in raznih znamenj.

Več...

Po Zavraški planoti

Sredi valujoče pokrajine stoji stara rovtarska vas Zavratec, kmečko naselje, kjer mnoge trdne hiše krasijo umetelno klesani portali. 

Več...

Vrsnik – sončna razgledna pot

Vrsnik je sončen otok, ki ga z ostalim Ledinskim svetom povezuje le ozek greben. Ves njegov rob se strmo spušča v grape Osojnice, Poljanske Sore in Žirovnice. Danes mejni otoček med Idrijsko-Cerkljanskim hribovjem je nekoč pripadal žirovski fari.

Več...

Planotast svet Ledin, razpet med Primorsko in Gorenjsko

Iz Spodnje Idrije se na Ledinsko planoto  povzpne strma a slikovita cesta, ki povezuje Idrijsko s Poljansko dolino. Prostrana planota nudi prijetne sprehode in razglede, zložne poti so primerne tudi za kolesarjenje in ježo. 

Več...

Stara romarska Sp. Idrija – Ledine

Prebivalci Ledinske planote so vsako leto romali k Mariji na Skalci. Izročilo pravi, da je Devica Marija njihove prošnje uslišala in jih obvarovala pred točo ter jim namenila dobro letino. Tokrat romarska pot vodi v obratni smeri – od „Fare“ v Ledine.  

Več...

Po Krniški planoti

Pancala  je izhodiščna točka za kolesarski izlet po Krniški planoti. Pot nadaljujete po cesti mimo spomenika iz druge svetovne vojne (obglavljenje dveh partizanov) do cerkvice sv. Florijana, kjer si ogledate vrhunski mozaik  p. Marka Rupnika. Od tu se vam odpira imeniten pogled na ...

Več...

Kolesarjenje po Krajinskem parku Zgornja Idrijca

Krajinski park Zgornja Idrijca je svet samotnih poti, divjih grap in bujnih gozdov ter bogate tehniške dediščine. Razgiban svet, ki sta ga izdolbli Idrijca in Belca s pritoki, nam razkriva soteske, geološke preseke, številne slapove, slikovite tolmune in izvire odlične ...

Več...

Kolesarska pot v osrčje Idrijskega gozda v Krajinskem parku Zgornja Idrijca

Pot vodi skozi središče krajinskega parka Zgornja Idrijca, do Trnovskega gozda.

Več...

Kontrabantarska pot na ledinski planoti

Na prehodu med Primorsko in Gorenjsko se razteza planota z več zaselki, med katerimi so Ledine največje. Kolesarska pot je speljana po Ledinski planoti. Pot je dobila ime po tihotapljenju (po domače: »kontrabant«) med Italijo in Jugoslavijo, saj je meja potekala prav tam.

Več...

Kolesarjenje Po Bloudkovih poteh

Pot nas vodi po Črnovrški planoti posejani s kraškimi pojavi (jame, brezna ponikalnice), kjer so raztresena naselja, med katerimi je največje Črni Vrh, hkrati pa je polna drugih zanimivosti kot so: raznolika zelišča, gozdni sadeži in divjad. 

Več...

Plezališče MAROF

Plezališče se nahaja v neposredni bližini Mokraške vasi nad desnim bregom reke Idrijce.

Več...

SKI center Javornik

Smučanje, snowpark in sankanje le slabe pol ure vožnje od mestnega vrveža na obronkih Javornika.

Več...

Plezališče GORE

Plezališče se nahaja na Gorah nad Idrijo.

Več...

Gobarjenje

Idrija je s svojo okolico idealna za navdušence nabiranja gob. 

Več...

Balinanje v Idriji

V Idriji lahko balinate na pokritem balinišču.

Več...

Balinanje v Spodnji Idriji

V Spodnji Idriji lahko balinate na zunanjih baliniščih.

Več...

Tenis v Idriji

V Idriji lahko igrate na štirih igriščih. 

Več...

Športni park Spodnja Idrija

Odbojka na mivki, tenis in balinanje. Vse to vam nudi športni park v Spodnji Idriji.

Več...

Fitnes center MOJ GIB

Razpolaga z dvema vadbenima prostoroma v skupni velikosti 200 m2. 

Več...

Naravno kopališče Lajšt v Idrijski Beli

Kopanje, odbojka na mivki, namizni tenis, košarka, piknik prostori in še kaj se ponuja na sotočju Idrijce in Belce, kjer se nahaja priljubljeno in znano kopališče "Pri Lajštu" ali Idrijska Bela.

Več...

Smaragdna pot − Od Soče do številnih zelenih dragocenosti

V osvežilnih vrtincih, tolmunih in brzicah gorske lepotice Soče doživite neokrnjeno naravo severozahodne Slovenije.

Več...

Po poteh umetnostne obrti in vina

Tematska pot povezuje območje Severne Primorske (območje idrijske čipke in vina) z Benetkami.

Več...

Naravoslovna učna pot ob rakah

Pot ob rakah je edina idrijska pot, ki se vam ponuja za lagoden „ravninski“ sprehod. Le na začetku se nekoliko povzpne, nato pa poteka skoraj dva kilometra in pol po ravnem.

Več...

Idrijsko-Cerkljanska planinska pot

Nikjer v Sloveniji ni tako razbrazdanih divjin in takšnih lepot kot v malodane popolnem krogu, ki ga objemata Trebušica in Idrijca. Ko stopimo še onkraj bregov obeh rek, na Cerkljansko in proti Trnovskemu gozdu, doživimo pohodniško razsvetljenje, ki ga ne omogoča nobena druga pot ...

Več...

Via Alpina - Rdeča pot

V Slovenijo rdeča pot vstopi na mejnem prehodu Pesek in se poda čez Kras mimo Lipice, Škocjanskih jam, Nanosa, Predjame, čez Javornik v Idrijsko hribovje mimo Divjega jezera, skozi starodavno Idrijo do Ermanovca. V nadaljevanju se po Škofjeloškem hribovju približuje julijskim Alpam ...

Več...

Slovenska planinska pot

Pri slovenskih pešpoteh nikakor ne moremo mimo Slovenske planinske poti (SPP). V Sloveniji je več kot petdeset različnih planinskih transverzal, ki potekajo po visokogorskem svetu, sredogorju in gričevju. Po njih hoja traja lahko samo nekaj ur, pa tudi nekaj tednov. Najvidnejše mesto ...

Več...

Pešpot Čez Rejcov grič na Kočevše in čez Hleviše v Idrijo

V Skirco in mimo italijanske kaverne po grapi levo v Mehke doline. Na Forštplacu (razširitev) ostro desno po vozniku čez Travn brd na cesto Idrija – Kanomeljsko Razpotje.

Več...

Pešpot s Kanomeljskega razpotja čez Lešnik na Vojskarsko planoto

Z vrha Skirce desno mimo laških kavern in še desno do Purflturna.

Več...

Pešpot skozi Staro Nikovo na Slaniški greben in Hleviše

Po makadamu ob Nikovi mimo izvirov Pod kačjim gradom.

Več...

Pešpot Iz Slanic na Kodrov rovt

Po makadamu ob Nikovi mimo izvirov Pod kačjim gradom.

Več...

Pešpot Čez Kodrov rovt na Hleviše in v Belo

Za markacijami čez most pod gradom in desno po Rižah na Pringl. Pri kapelici nad cesto in vstopom na hleviško lovsko stezo zavijete desno po označeni cesti čez Taler in od tu po stezi na Kodrov rovt (rovt – sredi gozda izkrčena košenica. Koder je domač priimek).

Več...

Pešpot čez Pšenk k Divjemu jezeru

Po markirani poti skozi rižarski klanec na Pringl (kapelica nad potjo).

Več...

Pešpot Čez Tičnico

Od tod do gostilne 3 x 3 in nato po Rižah (Kobalova ulica), čez Vojskarsko cesto na Pringl (kapelica nad cesto).

Več...

Pešpot čez Veliko ravan na Gore

Čez Idrijco je treba poiskati Policijsko postajo. Izza nje vodi cesta strmo navzgor za Golijevo vilo (Gorska pot).

Več...

Pešpot mimo žgalniškega dimnika na Ledinsko razpotje

Po mostu čez Idrijco, po Aliji na Brusovše (Rudarska ulica). Po klancu med vrstnimi rudarskimi hišami na Valerijo, nato levo po cesti proti Podgolicam. Tik za nekdanjo rudniško separacijo se nad cesto začenja dobra steza k žgalniškemu dimniku. Odličen razgled.

Več...

Pešpot Na Cerkovni vrh (804 m) skozi Jakelško grapo

Pred gostilno »Na vas« levo po asfaltu ob Idrijci – mimo prve kapelice pod pokopališčem in še druge med dvema smrekama.

Več...

Pešpot na Kanomeljsko razpotje (585 m) čez Kanomljo

Če začnete v Sp. Idriji, greste čez most in po glavni cesti v smeri proti Tolminu. Pri semaforju levo v Kanomljo (kažipot Oblakov Vrh), po glavni cesti do Hladnika (tri četrt ure).

Več...

Pešpot Do Aliča (1030 m) skozi Pleče

Od Hladnika naprej po asfaltu in pri prvem odcepu desno čez most (rampa).

Več...

Pešpot Na Brezov grič (1057 m) skozi Govšk

Greste po stari cesti ob levem bregu Idrijce. Na levi cerkev Marije na Skalci, nad njo Cerkovni vrh. Pet minut in ste na cesti Sp. Idrija – Oblakov Vrh. Mimo odcepa za Idrijske Krnice do zaselka Mandžurija. Pri obnovljeni hiši št. 44 (Pri Brinovc) navzgor po kolovozu. Po desetih minutah ...

Več...

Pešpot od Fare do Idrije

Po klancu greste na Pustoto ter levo – po ulici Pot v Trnje med Kopo na levi in Kazinskim gričem na desni.

Več...

Pešpot na Šnitov rob (pribl. 890 m) iz Spodnje Idrije

Prečkate most (zgrajen l. 1926 po poplavi) in zavijete desno po klancu na Pustoto.

Več...

Pešpot na Gradišče (998 m) z Ledinskega razpotja (704 m)

Z Ledinskega Razpotja je lep pogled proti Kendovim robem, po dolini Idrijce, čez Bevkov vrh  in, če je vreme lepo, vse do Krna.

Več...

Pešpot na Sivko (1008 m) in Mrzli Vrh (987 m)

Greste proti Ledinam 2 km po asfaltni cesti. Po pol ure hoda se pri smerokazu za Ledinske Krnice obrnete v desno.

Več...

Pešpot Iz Ledin v Govejk

Mimo table »Po poteh dediščine od Idrije do Kolpe« ob Jurečevi šupi greste skozi vas. Pod cerkvijo po klancu navzdol mimo gasilskega doma do križišča, nato levo 20 minut po cesti, ki vodi iz Ledin v Ledinske Krnice (vasica s cerkvijo sv. Ahaca). Tu kažipot usmeri po makadamski ...

Več...

Kolesarska pot po Vojskarski planoti

Planota  se nahaja na robu Trnovskega gozda, Vojsko pa je njeno središče, ki velja za najvišje ležečo vas na Primorskem. Pot popestrijo številne razgledne točke, ob poti pa se nahajajo različne zanimivosti.

Več...

Fitnes

Fitnes razpolaga z 20 orodji, izbirate pa lahko med različnimi programi, ki se izvajajo pod strokovnim vodstvom Saša Kavčiča.

Več...

Plezališče STRUG

Približno na pol poti proti Idrijski Beli se na levi strani Idrijce nekoliko dvignjeno nad reko nahaja plezališče Strug. 

Več...

Smučišče VOJSKO

Na naravno ali umetno zasneženem smučišču, kjer se za malo denarja lahko veliko nasmučate, sta na voljo dve urejeni progi dolžine cca 300m.

Več...

Kanomlja – dolina Idrijskega preloma

Kanomlja je dolga in v prelomni coni znamenitega Idrijskega preloma globoko vrezana dolina. Na severovzhodni strani ležijo sončna, s številnimi kmetijami posejana pobočja Krniškega grebena, z druge strani je omejena s strmimi pobočji Vojskarske planote. 

Več...

Smučišče BOR

Smučanje, sankanje in tek na smučeh na majhnem a prijetnem smučišču, ki leži v neposredni bližini vasi Črni Vrh, nasproti bencinske črpalke.

Več...

Vrt v Rebru

Zaradi precejšnjega naklona vrtne površine so pomembna sestavina okrasnega vrta različno veliki kamni in skale, ki pa niso le okrasni element vrta, pač pa igrajo še druge pomembne vloge. Zaradi velike strmine preprečujejo izpiranje zemlje, omogočajo prehod po skalnjaku, služijo ...

Več...

Tekaško-smučarski center Vojsko

V tekaško-smučarskem centru Vojsko je urejenih 12 km tekaških prog. V centru aktivno deluje Tekaško-smučarski klub Idrija (ki ga sestavljajo ljubitelji teka na smučeh). Tekaško-smučarski center Vojsko izposoja tudi opremo za tek na smučeh in sicer med vikendom, med tednom pa je izposoja ...

Več...

Športni park Staneta Bloudka

Športni park obsega Modro dvorano, Športni center ter športni park na prostem v neposredni bližini.

Več...

Ribolov

Ribiški okoliš Ribiške družine Idrija obsega reko Idrijco od izvira do betonskega mostu v naselju Stopnik z vsemi pritoki na tem območju. Ribolovne vode na tem območju naseljujejo salmonidi: lipan, soška postrv, potočna postrv, križanci med soško in potočno postrvjo, šarenka.

Več...

Lome

Nad vasico se dviga za planince zelo privlačen 1240 metrov visok Javornik z razglednim stolpom, ki ponuja ob lepem vremenu enkratne razglede od morja do Alp. 

Več...

Idrijski Log

Idrijski Log zavzema severno obrobje Črnovrške planote. Tu stoji nekaj več kot 20 hiš.

Več...

Spodnja Idrija

Spodnja Idrija je drugo največje naselje v idrijski občini. Razvila se je kot naravno, staro in trajno središče geografsko zaokroženega in prometno povezanega ozemlja. Idrijo in Spodnjo Idrijo zbližuje (ali ločuje) v razdalji 4 km magistralna cesta Keltika, ki povezuje osrednjo Slovenijo s ...

Več...

Idrijske Krnice - Masore

Visoko nad dolinama Idrijce in Kanomljice se nam razkrije slikovito razgibana, mehko valovita in lepo vzdrževana planotasta krajina, ki se širi zahodno od 1106 metrov visokega Jelenka proti Jagrščam in Šebreljam. V pristnem naravnem okolju domuje bogata flora, obiskovalcem pa odpirajo vrata ...

Več...

Kanomlja

Sredi Idrijskega hribovja je Kanomlja največja in najbolj razprostranjena stranska dolina. Pogreznjena je med Vojskarsko in Krniško planoto v smeri znamenite tektonske prelomnice, ki se vleče od Beneške Slovenije preko idrijskega do Notranjske. Njene veličastne razsežnosti je moč dojeti s ...

Več...

Ledine

Med najlepše starožitne vasi, ki so se v srednjem veku izoblikovale na planotah nad globokimi dolinami, spadajo Ledine nad Spodnjo Idrijo, prvič omenjene že davnega leta 1063. Do 19. stoletja so Ledine pripadale znanemu Freisinškemu gospostvu v Škofji Loki, v novejši dobi pa so se vsestransko ...

Več...

UNESCO Globalni Geopark Idrija vabi na obisk

Geopark Idrija se nahaja v zahodnem delu Slovenije in obsega območje občine Idrija. Višjeležeči predeli geoparka nudijo odlične možnosti za rekreacijo. Poleti se lahko pridružite številnim kolesarjem  in pohodnikom , pozimi pa se razgibajte na lepo urejenih progah za alpsko ...

Več...

Idrijska kamšt

Idrijska kamšt je rudniška črpalka z lesenim pogonskim vodnim kolesom premera 13,6 m, ki slovi kot največje ohranjeno tovrstno leseno vodno kolo v Evropi.

Več...

Klavže - vodne pregrade

Klavže so vodne pregrade v dolini Idrijce, Belce in Kanomljice, namenjene za plavljenje lesa. Zgrajene so bile za potrebe rudnika. 

Več...

Rake - vodni kanal

Voda je zaradi vdiranja v jamo rudnika ves čas predstavljala velike ovire pri delu, zato so gradili naprave za črpanje vode iz podzemlja.

Več...

Gačnik

Gačnik, silno zanimiva in domala skrivnostna grapa, ki s številnimi slapovi, koriti, brzicami, soteskami in tolmuni že od nekdaj buri duhove.

Več...

Dinozavrove stopinje

V bližnji okolici Godoviča so bili na kamninski podlagi odkriti okameneli odtisi, poznani kot dinozavrove sledi.

Več...

Smrekova draga

V prostrani vrtači se je izoblikovala nenavadna inverzna razporeditev vegetacije. 

Več...

Scopolijev spominski vrt

Joannes Antonius Scopoli, prvi idrijski rudniški zdravnik, naravoslovec evropskega pomena, je svoja najboljša dela ustvaril v Idriji. Poznavanje rastlinstva na Kranjskem je v največjem delu izšlo iz mesta Idrija.

Več...

Pešpot Po stari poti skozi Strug

Po Rakah čez Bernikov plaz, mimo Felca in Studenčka do Kobile (jez na Idrijci).

Več...

Jašek Frančiške

V avtentičnem rudniškem ambientu – v stavbi jaška Frančiške – je na ogled 29 strojev in naprav, ki predstavljajo dragocene primerke tehniške dediščine Rudnika živega srebra Idrija.

Več...

Divje jezero

Skrivnostno kraško Divje jezero pri Idriji spada med bisere slovenske naravne dediščine. Zato je bilo že leta 1967 zavarovano kot naravni spomenik, od leta 1972 pa je urejeno za obisk javnosti kot prvi slovenski muzej v naravi. Leži dobra 2 km južno od mesta.

Več...

Krajinski park Zgornja Idrijca

V Krajinskem parku Zgornja Idrijca spoznavajte naravo in številne pomnike rudarske preteklosti. Park je pravi vir energije za vso družino.

Več...

UNESCO-va Idrija v 3 dneh

Spoznajte tehniško dediščino rudnika živega srebra, ki jo lahko vidite le v Idriji. Idrija z okolico je poznana tudi po čudoviti ročno klekljani idrijski čipki, dobri hrani, prijaznih ljudeh,.. S kolesom ali peš se odpravite po Geoparkovih tematskih poteh in uživajte v neokrnjeni naravi ...

Več...

3-dnevno potepanje po UNESCO globalnem GEOPARKU IDRIJA

Poleg ohranjene bogate dediščine rudarjenja pa Idrija in njeno podeželje ponujata tudi pestro in neokrnjeno naravo ter zakladnico kulturnega izročila v mestu in na podeželju. Če temu dodamo še pestro kulturno dediščino območja, se vse skupaj poveže v celovito turistično izkušnjo. 

Več...

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

NED
PON
TOR
-1 / 0 °C
-7 / 0 °C
-4 / 1 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark