Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Tematske poti

Iz Idrije do Gor – tovorna pot živega srebra

Izlet iz Idrije do Gor je vsekakor najlepše opraviti peš. Začnete v Idriji, in sicer pri policijski postaji. Mimo Kumra se po Slovenski planinski poti dvignete na Malo ravan. Steza je vseskozi vrezana v nadvse lepe pisane konglomeratne kamnine.

Več...

Godovič – po sledeh pradavnine

Ko se povzpnete iz soteske Zala na rob Godoviškega podolja, se vam odpre popolnoma nov svet. Preseneti vas pogled na razgibano pokrajino, vpeto med Okroglico in Jelenšek. 

Več...

Vojsko – najvišja ležeča vas na Primorskem (ali Bliskarjeva pot)

Prijazen svet Vojskarske planote z izjemnimi razgledi kraljuje nad strmimi pobočji Kanomljice in Idrijce. Najlažje je dostopen po strmi cesti (15 km) iz Idrije. Dostop je iz tolminske smeri je možen iz Trebuše, pa tudi iz Predmeje, preko Trnovskega gozda, ter iz Kanomlje.

Več...

Pot po visokem krasu

Pot, ki jo lahko pričnete že z Učno potjo kraški gozd, ponuja čudovito možnost kolesarskega izleta čez območje visokega krasa, kjer se na ogled ponujajo kraška polja s ponikalnicami in požiralniki, uvalami in vrtačami ter najgloblje brezno tega območja. 

Več...

Gozdna učna pot Kraški gozd

Učna pot kraški gozd je ravninska pot, ki ponuja lagoden sprehod, na katerem se naužijete čistega zraka ter sprostite v neokrnjenem gozdu z obrobja Trnovskega gozda.

Več...

Kamparetova pot

Zahtevna pot dolžine dobre 3 km za izkušene in dobro opremljene kolesarje ali pohodnike, ki se želite razgledati proti dolini Idrijce.

Več...

Po Zavraški planoti

Sredi valujoče pokrajine stoji stara rovtarska vas Zavratec, kmečko naselje, kjer mnoge trdne hiše krasijo umetelno klesani portali. 

Več...

Vrsnik – sončna razgledna pot

Vrsnik je sončen otok, ki ga z ostalim Ledinskim svetom povezuje le ozek greben. Ves njegov rob se strmo spušča v grape Osojnice, Poljanske Sore in Žirovnice. Danes mejni otoček med Idrijsko-Cerkljanskim hribovjem je nekoč pripadal žirovski fari.

Več...

Planotast svet Ledin, razpet med Primorsko in Gorenjsko

Iz Spodnje Idrije se na Ledinsko planoto  povzpne strma a slikovita cesta, ki povezuje Idrijsko s Poljansko dolino. Prostrana planota nudi prijetne sprehode in razglede, zložne poti so primerne tudi za kolesarjenje in ježo. 

Več...

Stara romarska Sp. Idrija – Ledine

Prebivalci Ledinske planote so vsako leto romali k Mariji na Skalci. Izročilo pravi, da je Devica Marija njihove prošnje uslišala in jih obvarovala pred točo ter jim namenila dobro letino. Tokrat romarska pot vodi v obratni smeri – od „Fare“ v Ledine.  

Več...

Po Krniški planoti

Pancala  je izhodiščna točka za kolesarski izlet po Krniški planoti. Pot nadaljujete po cesti mimo spomenika iz druge svetovne vojne (obglavljenje dveh partizanov) do cerkvice sv. Florijana, kjer si ogledate vrhunski mozaik  p. Marka Rupnika. Od tu se vam odpira imeniten pogled na ...

Več...

Smaragdna pot − Od Soče do številnih zelenih dragocenosti

V osvežilnih vrtincih, tolmunih in brzicah gorske lepotice Soče doživite neokrnjeno naravo severozahodne Slovenije.

Več...

Po poteh umetnostne obrti in vina

Tematska pot povezuje območje Severne Primorske (območje idrijske čipke in vina) z Benetkami.

Več...

Po poti idrijske čipke

Pot idrijske čipke je v sklopu tematske poti Po poti umetnostne obrti in vina, ki je združila ponudbo briškega in vipavskega vina ter idrijske čipke na slovenski strani ter umetnostne obrti Benetk v Italiji.

Več...

Naravoslovna učna pot ob rakah

Pot ob rakah je edina idrijska pot, ki se vam ponuja za lagoden „ravninski“ sprehod. Le na začetku se nekoliko povzpne, nato pa poteka skoraj dva kilometra in pol po ravnem.

Več...

Kanomlja – dolina Idrijskega preloma

Kanomlja je dolga in v prelomni coni znamenitega Idrijskega preloma globoko vrezana dolina. Na severovzhodni strani ležijo sončna, s številnimi kmetijami posejana pobočja Krniškega grebena, z druge strani je omejena s strmimi pobočji Vojskarske planote. 

Več...

Vrt v Rebru

Zaradi precejšnjega naklona vrtne površine so pomembna sestavina okrasnega vrta različno veliki kamni in skale, ki pa niso le okrasni element vrta, pač pa igrajo še druge pomembne vloge. Zaradi velike strmine preprečujejo izpiranje zemlje, omogočajo prehod po skalnjaku, služijo ...

Več...

Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

SOB
NED
PON
7 / 24 °C
7 / 22 °C
16 / 21 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark