Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Visit Slovenija

UNESCO: Ljubljansko barje

Cenjeno je kot enkratna kulturna krajina. Njegove vrednote so preplet pomenov, simbolov in asociacij, ki jih v nas zbujajo idilična pokrajina, bogata narava, kulturni spomeniki in območja ter še posebej arheološka najdišča. 

Več...

UNESCO: Škocjanske jame

Škocjanske jame so edinstven naravni pojav, delo reke Reke, ki so bile zaradi svojega izjemnega pomena za svetovno naravno dediščino leta 1986 vpisane v seznam pri Unescu.

Več...

EDEN 2010 - Kolpa

Reke, jezera, slapovi, morje, vrelci termalnih in mineralnih voda – ko gre za vode, je Slovenija prava zakladnica Evrope.

Več...

EDEN 2009 – Solčavsko

Narodni, regijski in krajinski parki, naravni rezervati in spomeniki, območja izjemne biotske raznovrstnosti pričajo o ohranjeni naravi. Kar dobra desetina Slovenije so posebej zavarovana območja, več kot tretjina ozemlja države pa je varovanega v okviru Nature 2000 – omrežja, ki varuje ...

Več...

EDEN 2008 - Dolina Soče

Šege in navade, neštete oblike znanj in verovanj, zgodovinska zavest in geografska obzorja, bajeslovje in ljudska ustvarjalnost, tradicionalne spretnosti in obrti – toliko različnosti se skriva v nesnovni dediščini.

Več...

Smaragdna pot

V osvežilnih vrtincih, tolmunih in brzicah gorske lepotice Soče doživite neokrnjeno naravo severozahodne Slovenije. Občutite nežnost idrijske čipke in snežno belino aragonitov v Ravenski jami. Okus gorske svežine Krnskega pogorja še izboljšajte s kapljico vipavske pinele in se zazibajte ...

Več...

Zgodovinska mesta Slovenije

Stara slovenska mesta, ponosna na svoje posebnosti, se povezujejo v Združenje zgodovinskih mest Slovenije.

Več...

Zanimivi kraji v Sloveniji

Slovenija ponuja izjemne možnosti ogledov in doživetij za vsakogar, ne glede na to, kdaj jo obiščete.  

Več...

Ljubljana

Obiščite Ljubljano, glavno mesto Slovenije, in raziščite kraje v njeni zeleni okolici. Ljubljana ima vse, kar premorejo sodobne prestolnice, ob tem pa je uspela ohraniti prijazno in sproščeno vzdušje manjšega kraja.

Več...

Cerkno

Ste kdaj obiskali zelene doline, širne gozdove, sončne planote nad katerimi se skrivnostno dvigajo razgledni vrhovi, ki ponujajo razkošne poglede? Ste podoživljali veličino vojnih dejanj ali ob koncu zime z laufarji klicali pomlad v deželo?

Več...

Bled

Naselje ob Blejskem jezeru, ki spada med starejše in najlepše turistične kraje v Sloveniji.

Več...

Nova Gorica

Mlado in sodobno mesto, imenovano tudi mesto vrtnic, je znano kot hitro razvijajoče se mesto ob italijanski meji. 

Več...

Brda - dežela opojnih trenutkov

Kdor se je z Brdi že kdaj srečal, se je lahko prepričal o očarljivosti te slovenske pokrajine ob zahodni meji. Čeprav malo raziskana, so se Brda v svet že davno zapisala kot slikovita gričevnata, predvsem vinorodna pokrajina, ki je svoj utrip naslonila na srečevanje treh kultur ...

Več...

Vipava

Vipavska dolina je dežela sonca in vina, kjer tradicija vinogradništva sega daleč v preteklost. 

Več...

Portorož

Sproščujoče sprehajanje ob morju, krepčilni tek po plaži, plavanje v morju in bazenih, lepotilni in zdravstveni programi v termah ali športno rekreativne dejavnosti napolnijo človeka z novo energijo.

Več...

Škofja Loka

S svojo tlorisno, prostorsko in vedutno podobo in s svojo bogato stavbno dediščino se Škofja Loka uvršča med najbolj ohranjene, zanimive in pomembne primere zgodovinsko-urbanističnega in arhitekturnega razvoja slovenskih mest. 

Več...

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO MESTO IDRIJA VABI NA DOŽIVETJAV najstarejšem rudarskem središču v Sloveniji so več kot pol tisočletja dan za dnem doneli udarci kladiv in rudniški stroji. Drugi največji rudnik živega srebra na svetu je Idriji pomagal, da ...

Več...

Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

NED
PON
TOR
/ °C
/ °C
/ °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark