Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Društva

ŠD Aktiv

Številne aktivnosti za popestritev prostega časa.

Več...

KUD Avgust

Kulturno umetniško društvo deluje z namenom ohranjanja živosti kulturnega dogajanja v Idriji in stremi k organizaciji številnih raznovrstnih kulturnih prireditev in drugih kulturnih dejavnosti.

Več...

DGLG

Društvo glasbenikov in ljubiteljev glasbe (DGLG) ponuja pester izbor izvajalcev s področja ljubiteljske kulture, alternativne mladinske subkulture ter seveda tudi "resne" kulture. Predstavljajo različne mlade alternativne glasbene skupine iz Idrije, Slovenije in tujine.

Več...

KUD Planika Vojsko

Kulturno prosvetno društvo z Vojskega je v občini Idrija med najbolj aktivnimi društvi na področju kulture in gledališke dejavnosti.

Več...

KD Jurko Gore

Kulturno društvo deluje že več kot 65 let in malo katera društvena dejavnost se lahko pohvali s tako dolgo tradicijo kot Prosvetno društvo Jurko Gore. 

Več...

TD Fara

Turistično društvo deluje od leta 1999 in sicer z veliko željo in ciljem, da s skupnimi močmi ohranijo Spodnjo Idrijo kot urejen in prijeten kraj ter ohranijo njihove kulinarične dobrote. Znotraj društva sta oblikovani sekcija za urejanje okolja in sekcija za kulinariko, ki skrbita za pripravo ...

Več...

TD Idrija

Kot organizator in soorganizator deluje turistično društvo pri najrazličnejših aktivnostih: dogodki in tekmovanja za odrasle in otroke: plavanje, kolesarjenje z družabnim programom, pohodniške in tekaške prireditve, rolanje, razstave (gobarska razstava)…

Več...

TD Krnice

Turistično društvo skrbi za družabno dogajanje v Krnicah in Masorah. Prirejajo različne dogodke, najbolj pa od vseh izstopa tradicionalni praznik  z etnološkimi in kulinaričnimi prvinami - oglarski praznik, ki ga člani društva in prebivalci Idrijskih Krnic vsako leto priredijo zadnjo ...

Več...

Društvo podeželske mladine Vrsnik Ledine

Društvo podeželske združuje mlade s celotne Ledinske planote, ki šteje 46 članov, katere združuje želja po druženju, zabavi, spoznavanju in navezovanju stikov mladih, ki vztrajajo na kmetijah ter ljubezen do narave v kateri živijo.

Več...

Kulturno pustno društvo Grapar

Od leta 1997 v Idriji Kulturno pustno društvo Grapa organizira pustno prireditev, imenovano Graparski kravneval. Maskota Graparjev je krava, ki je upodobljena tudi na emblemu in praporju.  

Več...

ŠD Biba

Športno društvo spodbuja športno-rekreativno udejstvovanje krajanov občine Idrija.

Več...

Društvo kmečkih deklet in žena

Društvo kmečkih žena in deklet Vojsko deluje z namenom ohranjanja starih običajev in skrbjo za izobraževanja in druženja prebivalcev  vojskarske planote.

Več...

Društvo klekljaric idrijske čipke

Društvo, ki danes šteje več kot 150 članic, je bilo ustanovljeno leta 2003 za območje dežele idrijske čipke, kjer se lahko uporablja poreklo blaga »Idrijska čipka« Osnovno poslanstvo društva je povečati ugled in prepoznavnost idrijske čipke, s stalnim izpopolnjevanjem in ...

Več...

Društvo podeželskih žena Idrija-Cerkno

Društvo deluje že več kot 35 let, članice pa so v tem času na mize vrnile mnoge pozabljene tradicionalne jedi. V Sloveniji so proslavile značilne idrijske potice, zlasti luštrekovo, čebulno in ocvirkovo. Z ocenjevanj slovenskih dobrot na Ptuju so se vedno vračale s kopico priznanj. Brez ...

Več...

TD Kanomlja

Turistično društvo je aktivno na številnih področjih. Ekipa sodeluje pri razvoju turistične dejavnosti in turističnih programov v Kanomlji. Redno prirejajo razna srečanja, izobraževanja, predavanja in različne delavnice, pohode, kresovanja in zabave…

Več...

PD Idrija

Planinsko društvo v Idriji deluje že od leta 1904. V njem delujejo mladinski, alpinistični, markacijski in izletniški odsek, kateri so vsi zelo aktivni.

Več...

Društvo klekljaric idrijske čipke Črni Vrh - Godovič

Cilj društva je prijetno druženje klekljaric ob prepletanju tankih niti, ki ustvarjajo nežne čipke.Skrbijo za ohranjanje tradicije idrijske čipke, obenem pa tradicionalno združujejo z modernim- nekaj članic društva pridno ustvarja nove vzorce. Vsako leto pripravijo razstavo v Črnem Vrhu ...

Več...

Muzejsko društvo Idrija

Muzejsko društvo Idrija, je bilo ustanovljeno leta 1986 z namenom, da bi kar najširši krog občanov spodbudilo k spoznavanju, proučevanju in javnem predstavljanju naše bogate tehnične, naravne, naravoslovne in zgodovinske dediščine. 

Več...

Društvo ZAKONcTEDNA

Društvo za športe v naravi združuje ljudi, ki prosti čas radi preživljajo v naravi. Gibanje v naravi dostikrat zahteva posebno opremo, znanje, varnost, poznavanje terena, orientacijo ... in tu vam priskoči na pomoč društvo, ki izvaja zanimive in kakovostne programe z atraktivnimi ...

Več...

Mladinski center Idrija

Zveza društev Mladinski center Idrija povezuje tri mladinska društva - Rod srebrnih krtov Idrija, Društvo za mladinski razvoj Idrija 2020 ter Klub idrijskih študentov. 

Več...

Klub idrijskih študentov

Klub idrijskih študentov je neprofitno združenje študentov in študentk, dijakinj in dijakov, ki deluje z namenom povezovanja na področjih izobraževanja, kulture, športa in razvoja. 

Več...

Godbeno društvo rudarjev Idrija

Godbeno društvo rudarjev Idrija deluje že preko 348 let in je po podatkih WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) najstarejše godbeno društvo v Evropi .

Več...

Astronomsko društvo Javornik

Največje in najstarejše astronomsko društvo v Sloveniji, ki je nastalo leta 1979 iz tedanje astronomske sekcije Prirodoslovnega društva Slovenije, je od ustanovotve dalje vrsto let poglavitno skrb namenjalo le izgradnji observatorija na Javorniku pri Črnem Vrhu.

Več...

Likovno društvo Cinober

Likovna skupina Idrija je bila ustanovljena 1984 leta in je pod okriljem Zveze kulturnih društev Idrija delovala do 2004, ko se je preoblikovala v Likovno društvo Cinober Idrija. Združuje preko 50 likovnih ustvarjalcev ljubiteljev od višjih letnikov srednje šole, zaposlene v ...

Več...

TSK Idrija

Tekaško-smučarski klub Idrija promovira in razvija smučarski tek in pohodništvo, bogati turistično ponudbo občine Idrija in širše regije ter dela z mladimi. Ustanovljen je bil leta 2000.

Več...

DPZ Radost

Začetki vokalne skupine Radost  iz Godoviča segajo v leto 1991.

Več...

KUD Sloga

Kulturno umetniško društvo Sloga je bilo ustanovljeno jeseni 1947, aktivnejše pa je postalo nekaj let kasneje.

Več...

PGD Dole

Prostovoljno gasilsko društvo Dole skrbi za požarno varnost na območju krajevne skupnosti Dole. Spadajo pod okrilje Gasilske zveze Idrija in so razporejeni v prvo kategorizacijo.

Več...

PGD Vojsko

Leta 2003 so se domačini Vojskega pridružili PGD Idrija kot gasilska desetina Vojsko, ki je takrat štela 13 članov. 

Več...

PGD Idrija

Idrijsko prostovoljno gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1890 in sodi med najstarejša na Primorskem.

Več...

Športno rekreativno društvo Idrija

Športno rekreativno društvo Idrija deluje na popularizaciji športne rekreacije tako mladih kot starejših občanov.  

Več...

Društvo klekljaric idrijske čipke – Pr farke

Članice društva sledijo cilju ohraniti kulturno dediščino, jo obogatiti in jo prenesti na mlade.

Več...

Društvo upokojencev Idrija

Društvo pri svojem delu skuša zadovoljevati čim širše interese upokojenk in upokojencev, ohranja in izboljšuje kakovost življenja na vseh področjih, aktivno deluje za razvoj celotne družbe ter spodbuja druženje in s tem premagovanje osamljenosti.

Več...

Rotary club Idrija

Rotary Club Idrija je bil ustanovljen leta 1998 kot 14. klub v Sloveniji. Pod vodstvom pobudnika ustanovitve in prvega predsednika Edvarda Svetlika, je klub začel uresničevati človekoljubno poslanstvo.

Več...

Ženski pevski zbor Spodnja Idrija

Zbor deluje več kot 25 let, že 20 let pa ga vodi zborovodkinja Monika Rijavec. V repertoarju zbora so predvsem narodne, umetne pesmi, pevke pa nastopajo na številnih prireditvah po vsej Sloveniji.  

Več...

Društvo tabornikov RKJ Spodnja Idrija

Društvo tabornikov Rod kranjskega jegliča Spodnja Idrija je mladinska organizacija. Člani pridobivajo klasična taborniška znanja, znanja s področja dela z mladimi, znanja s področja vodenja, znanja orientacije in topografije, življenja v naravi, spoznavajo nove kulture, različne ...

Več...

Društvo tabornikov RSK Idrija

Rod srebrnih krtov Idrija združuje otroke, mladino in odrasle, ki jih družita ljubezen in veselje do življenja v naravi.

Več...

ZPM Idrija

Zveza prijateljev mladine Idrija je nevladna, samostojna, humanitarna, prostovoljna in nepridobitna društvena organizacija, ki deluje v dobro otrok, mladostnikov, staršev in družin. Deluje že od leta 1954.  

Več...

Iskalnik društev

 Poiščite vsa društva, ki delujejo v idrijski občini.

Več...

Idrija 2020

Društvo za mladinski razvoj Idrija 2020 združuje mlade različnih profilov in sposobnosti. So fleksibilni, razumevajoči in vedno pripravljeni pomagati ali kako drugače ustvarjati skupno zgodbo.  

Več...

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NE PREZRITE

Zgodba o Idriji - spoznajte očarljivo mesto UNESCO-ve dediščine

        Zgodba o živosrebrnem studencu sredi gozdovUNESCOVO ...

Več...

Turistična agencija VisitIdrija

Pod okriljem Centra za idrijsko dediščino deluje tudi turistična ...

Več...

TOR
SRE
ČET
17 / 27 °C
15 / 22 °C
14 / 22 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark