Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Center idrijske dediščine dobil občinsko nagrado za domiselno promocijo idrijske čipke

V prostoru Magazina je potekala slovesnost ob razglasitvi zmagovalcev letošnje akcije Občina Idrija-lepa in gostoljubna Občina Idrija vsako leto podeljuje priznanja skupinam, združenjem in posameznikom, ki so v preteklem letu s svojim delom, zgledom in prizadevanji prispevali k še lepši in gostoljubnejši celotni občini. Komisijo so letos sestavljali: arhitekt Cveto Koder, krajinski arhitektki Anja Golob in Diana Golob Mrak ter etnologinja Lenka Grošelj. 

Center za idrijsko dediščino je prejel priznanje  skupaj s Hišeriše arhitekturo in KED Smetumet za domiselno promocijo idrijske čipke v mestnih talnih označbah. 

Priznanje so še dobili Franc Seljak za zgledno vzpostavitev in urejanje kulturne krajine na Gorah nad Idrijo,Mizarstvo Erjavec z Rejcovega Griča za uspešen razvoj dejavnosti v sozvočju s podeželskim okoljem, Likovno društvo Cinober za bogato likovno in galerijsko dejavnost ter promocijo idrijske dediščine in Dom upokojencev Idrija za ustvarjanje prijaznega okolja varovancem in izrabo potencialov vključenosti nove stavbe v mesto.

Močnikovi na domačiji v Češnjicah so prejeli priznanje za ohranjanje stavbne dediščine in kulturne krajine primestne domačije, turistična kmetija Podobnik za popestritev turistične ponudbe v bližini mestnega središča, trgovina Optimoda za sodobno ureditev trgovskega lokala in vizualni prispevek k oživitvi trga “pri Helenci”. 

Priznanje so prejeli tudi domačini Črnovrške planote za obnovo lanene jame in ohranjanje tradicije pridobivanja lanene preje, Čebelarsko društvo Idrija za sodelovanje pri prenovi Meščanskega čebelnjaka v Idriji in promociji čebelarstva ter Župnija Idrija za obnovo glavnega oltarja in razsvetljave po uspešni državni popotresni obnovi cerkve sv. Antona Padovanskega.

V nadaljevanju svečanosti pa je idrijski župan podelil tudi priznanja avtorjem nagrajenih fotografij v okviru mednarodnega natečaja Kakovost življenja v alpskih mestih leta, ki ga je razpisalo društvo Alpsko mesto leta.

 V Idriji je zmagala fotografija Gregorja Kacina Nordijski pogled na alpsko mesto. Drugouvrščena je bila fotografija Marka Šinkovca Piknik v Bučki, tretja pa fotografija Rudnik – obiskovalec Rudnika živega srebra Idrija avtorja Andrije Majsna. 

Svečanost je z glasbo obogatil Jernej Štremfelj s harmoniko.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark