Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrija uradno prejela srebrni znak Slovenia Green Destination


Ljubljana, 1. marca - V Ljubljani so slovesno podelili znake Slovenia Green novim članom zelene sheme slovenskega turizma. Bronasti znak Slovenia Green Destination so prejele destinacije Laško, Žalec in Celje, srebrni znak pa Idrija, Rogla-Zreče, Radlje ob Dravi, Cerkno in Kamnik. Hotel Park Ljubljana je sprejel znak Slovenia Green Accomodation. S pridobitvijo srebrnega znaka Slovenia Green Destination se tako Idrija na trgu pozicionira kot okolju in družbi prijazna destinacija. Dogodka sta se, v imenu Občine Idrija, udeležila župan Bojan Sever in direktorica Centra za idrijsko dediščino Sanja Marija Pellis.

Zelena shema slovenskega turizma Slovenia Green, ki je z letošnjim letom vstopila v drugo leto izvajanja, je celovito zasnovana na sistemu pospeševanja razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji, namenjen pa je destinacijam in posameznim turističnim ponudnikom. 

Pridobitev znaka Slovenia Green Destination, Slovenia Green Accommodation ali Slovenia Green TA/TO prinaša članom prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti in promocije prek nacionalnih in mednarodnih kanalov. Namen sheme je povečati konkurenčnost, kakovost in inovativnost slovenskega turizma. 

Zelena shema je sistem oziroma certifikacijska shema, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja, skozi znamko Slovenia Green pa to zeleno delovanje tudi promovira. 

Zeleno shemo slovenskega turizma so zasnovali na Slovenski turistični organizaciji (STO) skupaj z zavodom Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, ki je akreditirani partner mednarodne organizacije Green Destinations. Pri njenem oblikovanju so sodelovali tudi strokovnjaki iz gospodarstva.

Zaradi povečanega zanimanja za vključitev v Zeleno shemo slovenskega turizma bodo v mesecu marcu na Slovenski turistični organizaciji pripravili nov poziv za destinacije in ponudnike, na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pa tudi nov razpis za sofinanciranje okoljskih znakov. 


POVEZAVA DO CELOTNE FOTOGALERIJE Z DOGODKA 
Več informacij o Zeleni shemi-slovenia.info 

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
16 / 31 °C
17 / 33 °C
17 / 35 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark