Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Slovenia Green – vabljeni na zelena doživetja!

Na sejmu Natour Alpe-Adria se predstavlja tudi Idrija. Vabljeni ljubitelji zelenega in aktivnega turizma! 

Sejem Natour Alpe-Adria je največja sejemska promocija turizma v Sloveniji in že nekaj let tudi osrednja tovrstna prireditev v regiji.  Razstavljavci navezujejo nove poslovne stike, obiskovalci pa dobijo nemalo novih idej za aktivni oddih v naravi, ki jih ponavadi ni mogoče dobiti na spletu in prek socialnih omrežij. Poleg tega s ponudniki turističnih storitev navežejo osebni stik in doživijo destinacije ali storitve bolj osebno. Sejem Natour Alpe-Adria (27.-30. 1. 2016), ki se je specializiral  v ponudbo zelenega, aktivnega turizma,  je sejem za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi idr.

Stojnica I feel Slovenia bo na letošnjem osrednjem turističnem sejmu v Ljubljani odeta v zeleno – ne samo vizualno, temveč tudi oz. predvsem v predstavitvi slovenskih turističnih destinacij, ki so pridobile znak Slovenia Green.

Slovenska turistična organizacija, ki sta ji zaupana razvoj in trženje slovenske turistične ponudbe, jezeleno, t.j. trajnostno usmeritev, opredelila kot edino pravo razvojno priložnost, sistematično, celostno in integralno uvajanje trajnostne usmeritve pa postavila v jedro razvoja in promocije slovenskega turizma. Kot ključni korak pri uvajanju trajnostnega koncepta in spodbudo za turistične destinacije, da razvoj snujejo na trajnostnih kazalnikih, je Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Zavodom Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace zasnovala model Zelena shema slovenskega turizma.

In prav šest slovenskih destinacij, ki so v sklopu Zelene sheme pridobile znak Slovenia Green, se z zelenimi doživetji predstavlja na stojnici slovenskega turizma I feel Slovenia; Idrija z dediščino živega srebra in rudarskega življenja, Kamnik s pastirsko dediščino, Laško z dediščino pivovarstva in medičarstva, Radlje ob Dravi z biološkim bazenom, Rogla in Zreče z zgodbo o pohorskem zraku ter Žalec z zgodbo o zelenem zlatu, hmelju.

Idrija se bo v okviru sejma Natour Alpe-Adria predstavljala v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obiščite nas od 10. do 19. ure!

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark