Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrija uspešno zaključila predstavitev na sejmu Vakantisalon v Bruslju

Od 4. do 8. februarja 2016 se je Idrija uspešno predstavila na največjem počitniškem sejmu v Bruslju. Vakantisalon je eden najpomembnejših turističnih sejmov v Belgiji in Evropi. Za Slovenijo in s tem seveda tudi Idrijo je pomemben predvsem zato, ker Belgijci radi potujejo, imajo veliko kupno moč, dobre pa so tudi letalske povezave s Slovenijo.

Idrija je na sejmu predstavila svojo celovito turistično ponudbo. Informatorji so obiskovalce aktivno vključevali v predstavitev, saj so se lahko preizkusili v klekljanju idrijske čipke. Vsak dan je potekal prikaz izdelave idrijskih žlikrofov in degustacija. Idrijske žlikrofe sta prispevala ponudnika Hotel Jožef, ki je prispeval tudi zeljševko, in Žlikrofi Žigon. Veliko občudovanja pa je požela čudovita kreacija z idrijsko čipko modnega kreatorja Boruta Šulina. Obleka, ki je nastala v sodelovanju s Čipkarsko šolo Idrija je bila predstavljena na idrijskem Modnem spektaklu leta 2011. 

Obiskovalci so se tokrat lahko prvič  s pomočjo silhuete "prelevili" v klekljarico oz. rudarja in se zabavali ob fotografiranju v njuni podobi.  

Obiskovalci sejma so tako lahko izvedeli veliko o letošnjem 35. festivalu idrijske čipke (17.-19.junij) in OIDFA kongresu, informatorji pa so jih povabili tudi na Čipkasti modni spektakel, ki bo v ljubljanskih Križankah (24. junij, ob 21. uri). 







Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark