Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Začetek projekta za nadgradnjo turizma v EDEN destinacijah odličnosti

Začetek projekta za nadgradnjo turizma v EDEN destinacijah odličnosti

V Idriji je 3. maja 2016 potekalo uvodno srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga kot vodilni partner koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru evropskega programa COSME. Gre za program, ki spodbuja konkurenčnost malih in srednje velikih podjetij, projekt pa se bo ukvarjal z razvojem novih turističnih produktov v EDEN destinacijah odličnosti.

Namen projekta EDEN55plusNW je nadgradnja koncepta mreženja v EDEN destinacijah, ki si prizadevajo za podaljšanje svoje turistične sezone. Projekt povezuje štiri sosednje države in pet pilotnih EDEN destinacij v Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem in bo razvil štiri čezmejne turistične produkte za seniorje nad 55 let (ženske in pare) z namenom povečati turistične tokove v nizki in srednji sezoni. Model in turistični produkti bodo prenosljivi v ostale EDEN destinacije po Evropi. Vzpostavljeni mreži malih in srednjih turističnih podjetij ter incoming turističnih agencij in turističnih info točk bosta zagotavljali dolgoročno zagotavljanje kakovostnih storitev in poglobljeno izkušnjo trženja izbranih nišnih skupin seniorjev nad 55 let po zaključku projekta.

Projekt se izvaja preko programa COSME – evropski program za konkurenčnost podjetij ter malih in srednjih podjetij v Evropi, ki se izvaja v obdobju 2014-2020 s proračunom 2,3 mrd EUR. Program podpira podjetja (MSP) pri lažjem dostopu do financiranja, internacionalizaciji in dostopu do trgov, ustvarjanju ugodnega okolja za konkurenčnost in spodbujanju podjetniške kulture.

Uvodno srečanje partnerjev v Idriji je gostil Center za idrijsko dediščino, ki je pripravil tudi ogled Antonijevega rova, nekdanjega drugega največjega rudnika živega srebra na svetu. Partnerji so obiskali tudi Turistično informacijski center v Idriji, kjer so se seznanili s ponudbo lokalnih produktov in degustirali izdelke dveh proizvajalcev iz Idrijskih Krnic: Hiše zelišč in Kmetije na Krnicah.(vir: Srce Slovenije, razvoj.si)

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
16 / 31 °C
17 / 33 °C
17 / 35 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark