Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Razstava Posvetitev pomladi

V sredo 15. junija je bila v Botaničnem vrtu v Ljubljani otvoritev razstave klekljanih čipk Le Sacre du printemps ali POSVETITEV POMLADI. Čipke so klekljale članice Društva klekljaric idrijske čipke po skicah diplomantk Naravoslovnotehniške fakultete, Katedre za oblikovanje tekstilij in njihove profesorice Vere Sešlar Založnik, ki je o razstavi zapisala:

"Prvinska moč glasbeno baletne uprizoritve Stravinskega Posvetitev pomladi pusti v gledalcu močne sledi na več ravneh: glasbeni, baletni, vizualni. Zamisli šestih oblikovalk so se, uresničene v izvedbi klekljanih čipk idrijskih mojstric klekljanja, združile v celoto. Strukture iz tankih sukancev se zgledujejo v rastlinskem svetu, a se podrejajo zakonitostim klekljarskih tehnik in se deloma približujejo abstraktnim oblikam. Zacvetele so najlepše rože v čast pomladi, zacvetel je mali jesen...“

Čipkaste stvaritve so razstavljene v stekleni hiški pod brezami. Strukture iz sukanca se namreč zgledujejo po rastlinskem svetu,  zato so razstavljene čipke pravi poklon naravi in pomladnemu cvetju. 

Razstavo so zasnovali in sooblikovali Arijana Gadžijev, Andra Marinko, Andreja Kragelnik, Anica Uršič, Marija Novak Boškovič, Marcela Horvat, Milena Kalan, Mira Guzelj, Mojca Košir, Vera Velikajne, Vera Sešlar Založnik in Vladimira Berlič Novak.

Razstava je vključena v program letošnjega svetovnega čipk OIDFA 2016, ki bo potekal med 24. in 26. junijem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

        

        


Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark