Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrija v Parliament Magazine

Parliament Magazine je 14-dnevnik, ki s svojo vsebino pokriva dogajanje v Evropskem parlamentu oz. dogajanje po Evropi. Prejemajo ga  tudi člani Evropskega parlamenta, v svoji zadnji številki svojo pozornost namenja tudi slovenskemu trajnostnemu turizmu oz. Sloveniji kot središču trajnostnega turizma v letu 2016.

Ljubljana bo namreč kot Zelena prestolnica Evrope 2016 od 27. do 28. septembra gostila prestižni Global Green Destinations Day. Kot ena izmed destinacij, ki jim je bil podeljen znak Slovenia Green Destination, pa je v članku omenjena tudi Idrija (str. 33).

Slovenska turistična organizacija je pred leti razvila t.i. "Zeleno shemo" slovenskega turizma, ki sloni na evropskih in globalnih kriterijih ter priporoča uporabo GSTR orodja za merjenje uspešnosti na področju uvajanja zelenega delovanja. 

Gre za sistem, ki  pod krovnim imenom znamke SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj, omogoča primerjavo z ostalimi zelenimi destinacijami po svetu, hkrati pa dodaja nacionalni karakter, ki bo omogočal lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu. 

V letu 2016 je v nacionalni shemi vključenih že 10 destinacij (Ljubljana, Kamnik, Idrija, Rogla - Zreče, Radlje ob Dravi, Cerkno, Laško, Žalec, Celje, Velenje) z znakom Slovenia Green Destination in 8 ponudnikov namestitev z znakom Slovenia Green Accommodation (Hotel Thermana Park Laško, Kamp Koren Kobarid, Terme Snovik, Turistična kmetija Urška, Ortenia - Apartmaji v naravi, Posestvo Trnulja, Hotel Park Ljubljana, Hostel Celica).

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ. 


Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark