Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* OIDFA kongres in informacije za klekljarice

Ena najpomembnejših in najbolj odmevnih dejavnosti OIDFA je organizacija svetovnega čipkarskega kongresa, ki poteka vsaki dve leti v eni od držav članic. Udeležba na kongresih omogoča čipkarskim strokovnjakom, čipkaricam in ljubiteljem čipk, da se srečajo, medsebojno in širši javnosti predstavijo svoje aktivnosti, razstavijo svoje čipkarske izdelke, predvsem pa, da se družijo v čudovitem, čipkarsko obarvanem okolju. 


Med 24. in 26 junijem 2016 bo v Ljubljanipotekal svetovni kongres Mednarodne organizacije za klekljano in šivano čipko OIDFA. Pobudo za organizacijo dogodka v Sloveniji je dal idrijski župan Bojan Sever. Kongres OIDFA je velik dogodek, ki se ga udeležujejo klekljarice iz 37 držav po vsem svetu. Je pomembna priložnost, za predstavitev naše klekljarske tradicije in sodobnih prizadevanj na področju čipke, za izmenjavo znanj in izkušenj med klekljaricami iz celega sveta. Slovenija je dobila priložnost, da se tudi s tem dogodkom vpiše med najpomembnejša klekljarska središča na svetu. 


Prvi dan kongresa OIDFA bo Idrija organiziralaČipkasti modni spektakel v Ljubljani, na katerem se bodo predstavili priznani slovenski modni kreatorji in študenti modnega oblikovanja NTF s čudovitimi kreacijami z idrijsko čipko. 


Poleg številnih strokovnih dogodkov, ki bodo potekali v času OIDFE,  bodo za udeleženceorganizirane vodene ture v slovenska klekljarska središča.Idrija je pripravila različen nabor vodenih turističnih izletov za skupine z ogledom razstav, prikazom in delavnicami klekljanja in edinstvene Unescove dediščine živega srebra.


Dogajanje pred OIDFO bo zaznamovalFestival idrijske čipke, največji dogodek, namenjen ohranjanju, razvoju in prepoznavnosti klekljane čipke v Sloveniji. Osrednja nit 35. festivala idrijske čipke, ki bo potekal med 17. in 19. junijem 2015, bo praznovanje 140 letnice neprekinjenega delovanja Čipkarske šole Idrija. Dogajanje, razstave, delavnice in dogodki bodo tako posvečeni šoli, ki že toliko časa predaja znanje in skrbi za ohranjene te klekljarske obrti. 


http://visit-idrija.si/images/objects/5bff4d456614594b59913438693c8d4c.jpg

V času Festivala idrijske čipke in OIDFE bodo v Idriji na ogled številne razstave. Več o razstavah si lahko preberete na spletni strani Festivala idrijske čipke  

Svetovni čipkarski kongres jenajvečji in najpomembnejši čipkarski dogodek v sv

etovnem merilu, čipkarski kongres v Ljubljani pa je eden največjih kongresnih dogodkov tega leta v Sloveniji.Organizatorji na njem namreč pričakujejo okoli 800 registriranih udeležencev in več tisoč dnevnih gostov.


VEČ INFORMACIJ O PREDSTAVITVI IDRIJE NA OIDFA KONGRESU - PROGRAM 

Dodatne informacije o predstavitvi Idrije na kongresu OIDFA:
Metka Fortuna,metka@cipkarskasola.siM: 051 664 250

Uradna spletna stran: OIDFA kongres v Ljubljani


Priporočamo: 

*Obisk Mestnega muzeja Idrija
*Obisk Čipkarske šole Idrija
*Obisk Mednarodnega centra idrijske čipke 
*Obisk Festivala idrijske čipke(17.-19. junij 2016)
 PROGRAM 35. festivala  *Studii in trgovinice z idrijsko čipko in klekljarskimi pripomočki 
*Nakup v spletni trgovini-Darila z idrijsko čipko

Kje jesti v času Festivala idrijske čipke?

Restavracije 


Kje spati v času Festivala idrijske čipke?

Nastanitve 

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark