Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrija-aktivna zelena destinacija

Idrija je pomladi 2016 prejela srebrni znak Slovenia Green Destination in tako postala ena izmed prvih 7 zelenih destinacij v Sloveniji. S pridobitvijo srebrnega znaka Slovenia Green Destination se tako Idrija na trgu pozicionira kot okolju in družbi prijazna destinacija. Od pridobitve naziva se vseskozi vključuje v vse aktivnosti, ki sledijo ciljem Zelene sheme slovenskega turizma - mednarodno primerljivega certifikacijskega sistema, ki obenem služi kot nacionalni program uvajanja trajnostnih modelov.

Slovenska turistična organizacija je v juliju izdala publikacijo Zelena doživetja. Vodnik, ki zajema devet zelenih destinacij z znakom Slovenia Green in pripoveduje zelene zgodbe, vas vodi po zelenih destinacijah ― Ljubljana, Cerkno, Idrija, Kamnik, Radlje ob Dravi, Rogla ― Zreče, Celje, Laško, Žalec. V publikaciji prebivalci zelenih destinacij predstavljajo zelene misli in namige za najlepša zelena doživetja.

V začetku avgusta se je kot zelena destinacija Idrija predstavila na Mestnem trgu v Ljubljani. V bogatem celodnevnem programu so se obiskovalci lahko informirali o turistični ponudbi Idrije, imeli so možnost nakupa turističnih spominkov in izdelkov ter daril z idrijsko čipko, se spoznali z bogato naravno in kulturno dediščino Geoparka Idrija, si ogledali kako se kleklja prava idrijska čipka in se tudi sami preizkusili v tej spretnosti.

V Zeleno shemo slovenskega turizma se je z letošnjim avgustom vključil tudi lokalni ponudnik turističnih storitev, saj je Slovenska turistična organizacija Hotelu Jožef dodelila znak Zelene sheme slovenskega turizma »SLOVENIA GREEN ACCOMMODATION«. Pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation prinaša članom prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti in promocije prek nacionalnih in mednarodnih kanalov. Poleg tega je Hotel Jožef s strani Agencije Republike Slovenije za okolje prejel tudi znak za okolje oz. okoljski certifikat EU Ecolabel za turistično nastanitveno storitev.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
16 / 31 °C
17 / 33 °C
17 / 35 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark