Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Statistični podatki o obisku in nočitvah na Idrijskem

Kot v drugih slovenskih turističnih destinacijah, je tudi v Idriji opazen trend povečanega obiska turistov in nočitev. Od začetka leta do konca avgusta je Turistično informacijski center Idrija obiskalo dobrih 10 % več turistov kot v lanskem letu. Razveseljivo je tudi dejstvo, da je obisk v avgustu, ko nas obišče največ tujih turistov, v primerjavi z lanski letom narastel na vseh objektih. Letošnji avgust je mesec z najboljšimi rezultati v zadnjih nekaj letih, kar je zagotovo tudi rezultat uspešne promocije na tujih turističnih sejmih in objavah v tujih medijih.

V Mestnem muzeju Idrija se je obisk do konca avgusta povečal na gradu Gewerkenegg in v rudarski hiši. Obisk na gradu Gewerkenegg je bil tako največji v zadnjih štirih letih. 

V Antonijevem rovu je bil začetek sezone sicer primerljiv z lanskim, v avgustu pa so zabeležili močno povečanje obiska, predvsem na račun gostov iz tujine. 

Tudi ponudniku turističnih namestitev so v letošnjem letu lahko zadovoljni z nočitvami. Letos od začetka januarja do konca julija so namreč zabeležili za skoraj 18 % več nočitev kot v enakem obdobju lani.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark