Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Rezultati ankete o 35. festivalu idrijske čipke

Center za idrijsko dediščino je po končanem 35. festivalu idrijske čipke, 21. junija, preko spleta pričel izvajati anketo o letošnjem festivalu. Anketa je bila odprta 2 meseca, do 21. avgusta. Z anketo smo želeli pridobiti hiter in splošen vpogled v ocene in želje obiskovalcev letošnjega festivala. Anketa je bila sestavljena iz 14 vprašanj, iz katerih smo želeli pridobiti tako konstruktivne kritike glavnih dogodkov festivala kot tudi želje obiskovalcev v prihodnje.

Sodelujočih  v anketi je bilo 379, pri čemer so s 83% prevladale ženske. Največ sodelujočih je bilo v starostni skupini od 36 do 50 let. Iz ankete je razviden velik pomen družabnih omrežij, saj je več kot 60% sodelujočih v anketi za festival in dogodke v sklopu festivala izvedelo iz družabnih omrežij (Facebook, Twitter…).  

Anketiranci so ocenjevali letošnji strokovni in zabavni del festivalskega programa. Slednji je bil 70% obiskovalcev zelo všeč, dobili smo tudi predloge za različne glasbene izvajalce. 

Strokovni del festivalskega programa je bil v več kot 60% ocenjen kot kakovosten.

Letošnja otvoritvena slovesnost je bila ocenjena kot povprečna. Tradicionalno odprtje festivala, ki je potekalo na prostem, že nekaj let zapored ovira slabo vreme in posledična selitev prireditve v Modro dvorano povzroča nekaj slabe volje pri obiskovalcih, ki želijo spektakel na prostem. 

Letošnjim obiskovalcem so bile najbolj všeč večerne zabave in koncerti, sledijo festivalske razstave ter ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle ter sejemska ponudba

Splošna letošnja ocena festivala na lestvici od 1 do 5 je bila 4, torej prav dobra. 

Več kot 80% sodelujočih je letošnji splošni vtis o dogajanju in vzdušju v Idriji med festivalom ocenilo kot odličen, kar je za Center za idrijsko dediščino izjemna motivacija za delo v prihodnje ter potrditev, da smo z zastavljenimi spremembami festivalskega programa na pravi poti.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark