Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrijske čipke v Lepoglavi

Mednarodni festival čipke v Lepoglavi je za promocijo Idrije in posebej še za idrijsko čipko zelo pomemben. Poleg klekljaric iz številnih evropskih držav so bile prisotne s svojo razstavo in stojnico z izdelki tudi članice Društva klekljaric idrijske čipke. Za idejo in postavitev razstave je tudi letos več kot odlično poskrbel arh. Silvij Jereb, klekljale pa so članice društva iz Skupine Spodnja Idrija.

Prisotne so si lahko izmenjale izkušnje, utrdile stara in spletle nova klekljarska poznanstva. Predsednica Društva klekljaric idrijske čipke se je na festivalu srečala z gospo Nadine Pauwels, vodjo klekljarske šole iz Belgije, ki dobro pozna idrijsko čipko, gospo Nado Mance, ki je ponovno oživila pozabljeno hrvaško svetomarsko čipko ter z gospo Katico Kaštelan, ki je zaslužna, da se v Splitu kleklja idrijska čipka.

Predsednica Društva klekljaric idrijske čipke, Andreja Uršič je povedala, da je zelo ponosna nad predstavitvijo Društva v Lepoglavi. Obiskovalci in prireditelji so občudovali razstavo "Filometrika.1905"  in bili navdušeni tudi s čipko, ki je bila del letošnje razstave, in jo je Občina Idrija podarila Lepoglavi v trajno last. Čipko je izdelala članica društva, mojstrica klekljanja, gospa Mira Guzelj.

Iz rok župana Lepoglave je Društvo klekljaric idrijske čipke prejelo posebno priznanje za dosedanje 20-letno sodelovanje.

Med obiskovalce so klekljarice razdelile tudi veliko prospektov, ki vabijo v Idrijo. Skozi pogovor z različnimi obiskovalci so klekljarice dobile zanimive povratne informacije od tistih, ki živijo v tujini in so s Slovenijo in Idrijo kakorkoli povezani.


Andreja Uršič

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark