Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Projekt Zodiac ali idrijska čipka v Hong Kongu in na Indiegogo

Med 3.in 7.11. je v razstavnem prostoru stolpnice California (California Tower) v centru Hong Konga potekal dogodek Zodiac Morphosis@Loft22:Art&Fashion in the digital age. Na razstavi je mednarodna skupina izbranih oblikovalcev in umetnikov (Slovenija (Tina Koder), V. Britanija, Francija, Tajvan, Hong Kong) predstavila svoje izdelke, ki združujejo umetnost, modo in tehnologijo. Tina je prikazala dve zapestnici, ki sta nastali v projektu Zodiac, poleg tega pa se je predstavila še z izborom drugih svojih izdelkov. Otvoritev razstave je bila odmeven družabni dogodek, ki so se ga udeležile številne vidne osebnosti iz sveta posla, medijev in šovbiznisa.

Dogodek je organiziralo podjetje Aoku3D iz Hong Konga, s katerim je Tina v preteklosti že sodelovala (od tod tudi povabilo). Razstavo je spremljal niz javnih predavanj in demonstracij, ki so jih pripravili sodelujoči oblikovalci in umetniki. S prikazom nastajanja izdelkov je Tina požela veliko zanimanja, saj je v tem okolju klekljanje popolnoma neznana tehnika. V svojem predavanju je umetnica uvodoma na kratko spregovorila o idrijski čipki, v nadaljevanju pa še o svojem delu in ustvarjanju sodobnih, avtorskih izdelkov z aplikacijo idrijske čipke. Odziv občinstva je bil ves čas trajanja razstave izjemno dober, kar vsekakor kaže na to, da je 7-milijonski Hong Kong perspektiven trg za tovrstne izdelke z avtorsko idrijsko čipko. 

Pred dnevi je projekt Zodiac začel kampanijo na "crowdfounding" portalu Indiegogo, s katero želi podjetje Aoku3D kolekcijo predstaviti čim širšemu krogu potencialnih strank. 


Lace Dragon bracelet
Podjetje Aoku 3D iz Hong Konga se primarno ukvarja z oblikovanjem in prodajo 3d tiskanega nakita, svojo ponudbo pa so želeli dopolniti še z izdelki izbranih oblikovalcev z vsega sveta, ki svoj nakit izdelujejo z uporabo tradicionalnih rokodelskih tehnik. K sodelovanju so povabili tudi Idrijčanko Tino Koder, saj jih je pritegnila njena uporaba klekljane čipke v povezavi s sodobno oblikovanim nakitom.

Lace Rooster brooch
V začetku tega leta je z njihove strani prišla nova pobuda za projektno sodelovanje - skupina oblikovalcev naj bi ustvarila kolekcijo nakita z motivi kitajskega zodiaka. Navdih za oblikovanje so poiskali v seriji živopisanih, ekspresivnih del letos preminulega vietnamskega slikarja Nguyen Tu Nghiem-a. Nastala je kolekcija nakita, ki združuje 3d tisk z ročno izdelavo, vzhod z zahodom in sodobno tehnologijo s tradicijo.


Lace Snake bracelet
Tina Koder je v kolekcijo prispevala tri izdelke: priponko z motivom petelina in zapestnico z motivom kače, v sodelovanju z oblikovalko srebrnega filigrana Biljano Klekačkosko pa še zapestnico z motivom zmaja. 

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark