Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Vabilo novinarjem - uvodna konferenca Danube Geo Tour


Center za idrijsko dediščino vas vljudno vabi na uvodno predstavitveno konferenco projekta Danube Geo Tour, ki je sofinanciran iz Transnacionalnega programa Interreg Podonavje 2014 – 2020 in se bo odvijala 13. marca 2017 v Filmskem gledališču Idrija, Trg sv. Ahacija 5.

Podroben program* konference, ki bo v celoti potekala v angleškem jeziku, je na voljo v priponki.

Medijem bomo partnerji projekta ter gostje predavatelji na voljo od 12:45 do 13:15 (prva polovica kosila). 

priponki  vam pošiljamo gradivo o projektu, UNESCO globalni geoparkih ter o delu Geoparka Idrija. Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo napoveste na M: 041 557 892 (Mojca Gorjup Kavčič).

*Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

Več o projektu in predavateljih:

DanubeGeoTour (Valorisationofgeo-heritageforsustainableandinnovativetourismdevelopmentofDanubeGeoparks) je mednarodni projekt, v katerem se bo 11 partnerjev v osmih geoparkih v Podonavju soočalo z izzivi, kako izboljšati upravljanje z naravno dediščino, z iskanjem praktičnih rešitev za aktivnosti, vezane na bogato geološko dediščino in druge naravne ter kulturne vrednote, ter kako izkoristiti pozitivne trende na trgu za razvoj trajnostnega turizma brez negativnih posledic za okolje.

Glavni rezultat bo Podonavska geopot (DanubeGeoTour), ki jo bomo razvili skupaj z lokalnimi turističnimi, kot unikaten turistični proizvod, v želji, da postane model za razvoj trajnostnega turizma tudi po drugih območjih v Evropi in svetu. Trije strateški pridruženi partnerji v projektu bodo pomagali do čim boljših rezultatov ter učinkov projekta. 

Na javnem dogodku vam bomo projektni partnerji predstavili partnerske organizacije ter sam projekt DanubeGeoTour in rezultate, gostili pa bomo tudi predstavnika osrednjega sekretariata iz Budimpešte, g. Gusztava Csomorja, ki bo predstavil Interreg transnacionalni program Podonavje. 

V posebno čast nam je, da bo na dogodku spregovoril eden od ustanoviteljev in koordinator Evropske in UNESCO Globalne mreže geoparkov, profesor geografije iz UNESCO globalnega geoparka Lesbos iz Grčije, g.Nickolas Zouros. Po njegovi zaslugi in ob močni podpori še drugih vidnih članov mreže, so globalni geoparki najprej delovali pod okriljem, nato pa v letu 2015 postali UNESCO-v uradni program, t.i. IGGP (International Geoscience and Geoparks programme). V govoru bo na podlagi dolgoletnih bogatih izkušenj spregovoril o Evropski in Globalni mreži UNESCO geoparkov ter pomenu teh organizacij za varovanje narave ter razvoj podeželja in geoturizma. 

Med gosti bo tudi direktor Rokua UNESCO Globalnega geoparka s Finske, g. Vesa Krökki, ki bo predstavil razvoj geoturizma v njihovem geoparku s poudarkom na iniciativi »geofood (geohrana)«, ki si prizadeva za interpretacijo geološke dediščine tudi v kulinariki in uporabo  lokalno pridelanih surovin pri kreiranju in pripravljanju jedi.


                                      

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark