Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Delavnica Workshop of Global Geoparks in South-Eastern Europe (SEE) - Idrija, 19.-21. 4. 2017

                  


UNESCO Globalni Geopark Idrija pripravlja v sodelovanju z UNESCO pisarno v Benetkah delavnico z naslovom Workshop of Global Geoparks in South-Eastern Europe (SEE), ki bo potekala od 19.-21. 4. 2017 v Idriji.

Delavnica je namenjena promociji UNESCO globalnih geoparkov udeležencem iz držav JV Evrope, v katerih je malo geoparkov ali le-teh tam ni. 

Prvi dan bo namenjen predavanjem, ki jih bodo imeli predstavniki obstoječih UNESCO globalnih geoparkov iz območja JV Evrope. Prikazali bodo dobre prakse na primerih uspešnih geoparkov. Svoje izkušnje bodo tako predstavili Ilias Valiakos (Lesvos Island UGG, Grčija), Barnabas Korbely (Bakony–Balaton UGG, Madžarska), Goran Pavić (Papuk UGG, Hrvaška)...

Drugi dan bo namenjen predstavitvam držav oz. območij, v katerih geoparki ne obstajajo, predstavili pa bodo tudi potencialna območja, kjer bi geoparke lahko ustanovili. Izpostavili bodo probleme, s katerimi se soočajo pri ustanavljanju geoparkov in razloge, zakaj v njihovih državah geoparkov še vedno ni. 
Tretji dan pa bo namenjen ekskurziji po Geoparku Idrija.

V Idriji pričakujemo udeležence iz Albanije, Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Kosova, Makedonije, Črne Gore, Srbije, Romunije, Madžarske in Slovenije. 

Več o samem programu delavnice si lahko preberete v spodaj priloženem povabilo in programu v angleškem jeziku.

VABILO 

PROGRAM 
Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark