Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrijsko poletno doživetje se preveša v drugo polovico

Idrijsko poletno doživetje se preveša v drugo polovico

Center za idrijsko dediščino je drugo leto zapored pripravil skupno promocijsko akcijo poletnih prireditev v Idriji in njeni okolici pod imenom »Idrijsko poletno doživetje«.V akciji sodelujejo različni organizatorji tradicionalnih in večjih prireditev na Idrijskem.

V juliju so se tako že odvili nekateri dogodki, ki so bili posvečeni predvsem glasbi. Obiskovalci z različnimi glasbenimi okusi so lahko uživali v nastopih v okviru Četrtkov na placu, ko so na Mestnem trgu nastopili vokalna skupina Snežet, Čarli Novak&Čarlijevi angeli, vokalni band Kreativo in domači idrijski kantavtor Jakob Kobal. Ljubitelji južnoameriških ritmov so uživali na že 16. Tango festivalu, kjer je Marko Hatlak z zasedbo FUNTango nastopil v čudovitem atriju gradu Gewerkenegg. Ljubitelji filma pa so si v okviru 2. Kina za luno v Črnem Vrhu nad Idrijo ogledali uspešnico Planet samskih.

Pester in raznolik izbor prireditev v okviru Idrijskega poletnega doživetja je v juliju v Idrijo in njeno okolico privabil veliko obiskovalcev, kar je pričakovati tudi v avgustu, ko bo program še pestrejši. Četrtki na placu bodo tokrat gostili Brencl bando, Pohorje ekspress, ansambel Kalinka, Big band Grosuplje ter ŽPZ Kombinat. V Črnem Vrhu nad Idrijo bo poletni utrip posvečen predvsem kulturi. Tako se bo 7. avgusta odvil prvi amaterski slikarski ex-tempore, obenem pa bo potekal tudi Kulturni krožnik 2017, ki bo posvečen pesniku Simonu Gregorčiču.

19. avgusta bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji športa in adrenalina – v Idriji bo namreč potekalo mednarodno tekmovanje v sankanju na kolescih oz. 5. tekma poletnega pokala v sankanju s sanmi na koleščkih.  Idrijske Krnice bodo od 25. do 27. avgusta gostile tradicionalni Oglarski praznik, kjer bodo domačini predstavili tradicijo pridelave oglja, hkrati pa poskrbeli tudi za zabavo. Ljubitelji odlične kulinarike bodo 26. avgusta napolnili svoje želodčke z idrijskimi žlikrofi, saj bo na sporedu tradicionalni Praznik idrijskih žlikrofov. Na letošnjem dogodku bo posebej izpostavljena 20. obletnica društva Alpsko mesto leta.

Poletje se bo zaključilo 8. septembra na gradu Gewerkenegg z nastopom odličnega idrijskega pianista Armina Čoralića s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije v okviru Grajskih večerov.

Dogodke v okviru Idrijskega poletnega doživetja redno objavljamo na https://www.facebook.com/PrireditveVisitIdrija/ ter ostalih družabnih omrežjih.Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark