Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Zeleni dan slovenskega turizma


V Cerknem je v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green konec maja potekal letošnji osrednji dogodek trajnostnega turizma, Zeleni dan slovenskega turizma. V okviru zelenega dneva so se  zvrstile številne predstavitve in izobraževanja o pomenu ohranjanja narave za razvoj turističnih produktov,  trendov na področju trajnostnega turizma in razvoja turistične ponudbe višje dodane vrednosti za 5* doživetja, slavnostno pa so bila podeljena tudi priznanja vsem destinacijam in ponudnikom, ki so v letošnjem letu uspešno prestali ocenjevanje za pridobitev znaka v okviru Zelene sheme slovenskega turizma.

Trajnost je ključni dejavnik, ki prežema novo strategijo slovenskega turizma in na katerem temelji oblikovanje konkurenčnih turističnih produktov za 5* doživetja. 

Idrija je leta 2016 prejela srebrni znak zelene destinacije (Slovenia Green destination - silver). Turistična destinacija  je bila za prejem znaka v postopku ocenjevanja po strogih kriterijih Zelene sheme. Ponovno ocenjevanje destinacije sledi v letu 2019, ko bo Slovenska turistična organizacija zopet podeljevala znake Slovenia Green destinacijam, ki izkazujejo odgovorno ravnanje do naravnega in družbenega okolja. Idrija velja za zeleno  destinacijo (tako na področju okoljskega, družbenega kot ekonomskega stebra trajnostnega razvoja) in želimo si, da bi to ostala tudi v prihodnje. 

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green je potekala 28. in 29. maja trajnostna študijska tura, ki je vodila udeležence na Vojsko in naslednji dan po Idriji. Med drugim so si ogledali Antonijev rov in Topilnico ter s pomočjo aplikacije Turf Hunt raziskovali mestne znamenitosti in lokalno kulinariko.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark