Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Dragulj slovenskih Alp 2007

Idrija je od 1. do 5. novembra 2007 gostovala v Švici, natančneje v Luganu, kjer je potekal mednarodni počitniški sejem "IViaggiatori". Poznan je kot največji in najprestižnejši švicarski turistični sejem. Predstavlja pomembno mesto srečanja obiskovalcev iz Švice in Italije, tujih in domačih turističnih operaterjev/agencij, švicarskih in italijanskih medijev ter mednarodnih turističnih ponudnikov.

Posebna komisija za izbor nominiranih mest je že v mesecu marcu uradno povabila Občino Idrijo na takratno predstavitev v Švici. Idrija je bila tudi edina predstavnica iz Slovenije.

Župan občine Idrija Bojan Sever je na svečani prireditvi prevzel nagrado za Idrijo, ki so jo poimenovali Dragulj slovenskih Alp, v kategoriji Wellness Paradises (čudovita narava za sproščanje in rekreiranje).

Švicarska nagrada v turizmu pomeni pomembno priznanje vsem nominiranim destinacijam, ki so se odzvale povabilu in se odločile za sejemsko predstavitev.

Glavni namen tega priznanja je promocija visokega turizma, zaščita naravne in kulturne dediščine, spodbujanje konkurence in odličnosti v storitvenih standardih in predstavitev raznolikosti in edinstvenosti vsake od destinacij tako švicarski kot tudi mednarodni publiki.

 

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
15 / 29 °C
15 / 29 °C
18 / 28 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark