Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Objavljamo nov inspiracijski film za promocijo Evrope kot turistične destinacije

6. 9. 2013

V nedeljo, 1.9.2013, je v Idriji potekalo snemanje za EuroShorts film, novi inspiracijski film za promocijo Evrope kot turistične destinacije.

Poleg Idrije so bile za film v Sloveniji posnete še Škocjanske jame, Lipica, Bled in Ljubljana. Snemalca Benoit Detalle in Marija Jaćimović sta se v spremstvu lokalne vodnice s Centra za idrijsko dediščino najprej podala do Divjega jezera, kjer ju je navdušilo majhno jezerce pod skalno steno. Naslednja postaja je bil viseči most v Strugu. Med vožnjo sta opazovala čudovito naravo in številne tekače ter kolesarje, ki so izkoristili nedeljski dopoldan za razgibavanje v naravi. Ob postanku v Strugu sta se najprej zazrla v čisto Idrijco, nato pa še, po njunih besedah v »pravljični most«.

Most in okolica sta ju tako navdušili, da sta se tu odločila posneti zgodbo, ki se bo odvila v končni špici filma. Od tu jih je pot vodila v grad Gewerkenegg, kjer jih je po muzejskih zbirkah popeljala kustosinja Mirjam Gnezda Bogataj. Snemalca sta tu posnela pisano grajsko dvorišče ter živosrebrni stolp, posebno pozornost sta namenila prikazu klekljanja. Njuna zadnja postaja v Idriji pa je bil Antonijev rov, kjer sta posnela vhod v ta najstarejši del idrijskega rudnika.

Snemalca je Idrija z okolico kljub nekoliko slabšemu vremenu navdušila. Predvsem jima je bila všeč zgornja dolina reke Idrijce, zaradi neokrnjene narave ter obilo možnosti za kolesarjenje, tek in plezanje. Ob slovesu sta dejala, da se bosta sem še vrnila, saj morata preizkusiti plezalno steno v Strugu.

Oglejte si promocijski film. 

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
16 / 31 °C
17 / 33 °C
17 / 35 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark