Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Podelitev priznanj za turistom najbolj prijazen slovenski kraj

10. 9. 2013

S slovesnostjo na Ljubljanskem gradu se je včeraj zvečer zaključila Dnevnikova izvidnica, ki je iskala turistom najbolj prijazne kraje po Sloveniji. Po izboru bralcev Dnevnika je naziv turistom najbolj prijazen kraj prejela občina Zagorje ob Savi, po izboru poslušalcev Radia Veseljak občina Metlika, po izboru strokovne komisije pa občina Bohinj.

Strokovna komisija, ki je kot najbolj prijazno turistom izbrala občino Bohinj, je drugo mesto namenila občini Idrija, tretje pa Mestni občini Velenje. Strokovno komisijo so sestavljali etnolog Janez Bogataj, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije Drago Bulc, Dnevnikov urednik in novinar Vito Avguštin in direktor podjetja E-laborat Primož Žižek.

Svečane razglasitve zmagovalnih turističnih krajev so se iz Občine Idrija udeležili župan Bojan Sever, v.d. direktorice Centra za idrijsko dediščino Sanja Marija Pellis in strokovna sodelavka Tadeja Bezeljak.

Dnevnikova izvidnica je potekala tako, da so naključno izbrane slovenske kraje kot izvidniki obiskali tuji državljani. Turistično ponudbo so raziskali nenapovedani, objektivno in brez kakršnih koli namigov. Preverili so storitve turistično-informacijskih centrov, gostinsko in hotelsko ponudbo ter si ogledali znamenitosti.

Njihova doživetja in vtise so novinarji podrobno popisali v reportažah, ki so bile minulih 14 tednov objavljene v časniku Dnevnik ter na Dnevnikovi spletni strani ter predstavljene na valovih Radia Veseljak. Objavljene reportaže so nato nadgradili še s strokovnimi mnenji poznavalcev s področja turizma in etnologije, ki so sestavljali strokovno komisijo. Pohvale in kritike Dnevnikovih izvidnikov so bile dobronamerne, namen izvidnic bo namreč opozoriti tako na lepe kot manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bi ta postala še prijaznejša in gostoljubnejša.

Nazive turistom najbolj prijazen kraj so občine prejele za vsa tri osvojena mesta.

Ocena strokovne komisije:
1. Bohinj
2. Idrija
3. Velenje

Ocena bralcev Dnevnika:
1. Zagorje ob Savi
2. Metlika
3. Velenje

Ocena poslušalcev radia Veseljak:
1. Metlika
2. Bohinj
3. Zagorje ob Savi

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
16 / 31 °C
17 / 33 °C
17 / 35 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark