Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Infomat v Idriji

Konec minulega meseca je bila v Idriji postavljena nova pridobitev, ki bo pomembno pripomogla k osnovni obveščenosti turistov in drugih obiskovalcev mesta o vsem, kar je v mestu in širši okolici mogoče videti in doživeti. Temu je namenjen tako imenovani infomat, ki stoji na Mestnem trgu, na vogalu med nekdanjo staro idrijsko knjigarno in bivšo SDK.

Infomat v obliki ekrana na dotik, obiskovalcu Idrije ponudi vse najpotrebnejše turistične informacije. Turist s prstom na ekranu brska po podatkih o idrijski kulturni, naravni in tehniški dediščini, nastanitvah, aktivnostih, kulinarični ponudbi.

Infomat je pridobitev tudi za občane, saj lahko pridobijo informacije tudi s povezavo na spletno stran Občine Idrija. Obema skupinama uporabnikov infomat omogoča tudi hiter pregled vremenskih napovedi, programa prireditev in drugih zanimivosti.

Naprava je pomembna tudi zato, ker omogoča dostopnost do turističnih in drugih povezanih informacij tudi v času, ko jih drugje ni mogoče dobiti, zato je infomat pomembna dopolnitev Turistično informacijskega centra.

Infomat je nastal v okviru razpisa ministrstva za gospodarstvo za tematske turistične proizvode v sklopu projekta Mesta in kultura, na katerega se je Občina Idrija uspešno prijavila preko Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
16 / 31 °C
17 / 33 °C
17 / 35 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark