Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Obisk novinarjev in predstavitev Idrije v različnih turističnih tiskanih vodnikih.

September in oktober sta bila zelo pestra tudi na področju promoviranja idrijske dediščine in turistične ponudbe ter trženja le-te.


Idrijo sta obiskala ameriška novinarja, ki sta pripravljala kolesarski vodič po Sloveniji. S kolesarjenjem je bilo povezano tudi fotografiranje lokacij kolesarske trase, ki poteka tudi čez našo občino za promocijo čezmejne kolesarske povezave Interbike. 


Aktivno preživljanje počitnic v naših krajih je zanimalo tudi madžarska novinarja in francosko novinarko. V Idriji in okolici je potekalo tudi snemanje za EuroShorts film , novi inspiracijski film za promocijo Evrope kot turistične destinacije. Na obisku sta bili ekipi ukrajinske in španske nacionalne televizije, prvo so zanimale naše znamenitosti in način življenja v Idriji, druga pa je snemala oddajo Španci po svetu, v kateri jim je idrijske znamenitosti predstavila v Sloveniji živeča Španka. Ogled oddaje - Španci po svetu 


Naše kraje sta obiskala tudi nemška novinarka in japonski novinar, oba z namenom, da Idrijo vključita v vodič po Sloveniji. Prva je omenjeni vodič v preteklih letih že izdala in je prišla na teren samo preveriti novosti za novo izdajo, drugi pa bo Idrijo prvič vključil v svoj vodič po Sloveniji. 


Kot zadnji so Idrijo obiskali tour operaterji in agentje iz Japonske, ki so si ogledovali primerne destinacije, ki jih bodo naslednje leto vključili v svoje programe. 


Skupaj s Kendovim dvorcem smo predstavili turistično ponudbo in programe na borzi Natour Alps 2013 v Kranjski Gori, največjem poslovno-turističnem dogodku za aktivni oddih v Sloveniji. Predstavniki tujih agencij, s katerimi smo se srečali, so nam zagotovili, da nas bodo ponovno obiskali ter nas vključili v svoje aranžmaje in priporočili svojim gostom.


Idrija se predstavlja v turistični publikaciji Slovenija na dlanu (srbski, nemški in angleški jezik), v sodelovanju s srbskim uredništvom turističnega vodiča Slovenia in Your Hands (Slovenija na dlanu).
Idrijo predstavljamo ruskim obiskovalcem tudi v ruski reviji Dobrodošli v Sloveniji, ki je namenjena Rusom, ki pridejo na oddih ali poslovno v Slovenijo. Revija bo 3 mesece na voljo na letalih Adrie Airways (9 letal tedensko relacija Ljubljana - Moskva), v boljših hotelih, termah, turistično informacijskih centrih, restavracijah, ruskih poslovnih združenjih v Moskvi  in njihovih dogodkih ter na sejmih v Rusiji.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark