Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* CID prvič kot organizator Festivala idrijske čipke.

33. festival idrijske čipke, ki je glavni promotor idrijske čipke in njenega inovativnega razvoja, bo potekal od 20. do 22. junija 2014 v Idriji, tokrat pod okriljem Centra za idrijsko dediščino (CID). Z vsebino, ki se do sedaj skozi leta ni veliko nadgrajevala v smislu trendov na področju prireditev, želi Center za idrijsko dediščino festival postopoma zapeljati na nove tirnice. Ekipa CID bo tako prvič organizirala to največjo občinsko prireditev, na kateri se bo obdržalo in nadgradilo tisto, kar je bilo v okviru festivala v preteklosti dobro sprejeto med obiskovalci. Predvsem pa je cilj postopoma vrniti vrednost čipki, ki si jo zasluži.

Čipka je izziv na številnih področjih, nekatera od njih je že precej dobro osvojila, veliko pa jih je še neodkritih in pomenijo priložnost za vse nas. Ta področja so tudi glavna izhodišča za pripravo programa festivala za leto 2014, katerega tema je bila s strani strokovnega odbora okvirno že določena. Želimo vzpostaviti novo sodelovanje z različnimi izobraževalnimi ustanovami, s čimer bi povezovali kreativnost in navdih mladih generacij s tradicijo idrijskih klekljaric. 


Po številnih anketah, analizah, ki so jih skozi leta pripravljale različne inštitucije (organizatorji, soorganizatorji in drugi), vedno pridemo do enakega rezultata: Idrija potrebuje kakovosten program Festivala idrijske čipke, ki bo vsako leto svež in bolj bogat. Pomemben je tako za tuje, slovenske in lokalne obiskovalce različnih starostnih skupin. Vsi si želimo pestro dogajanje, ki bo poživilo mesto, mu dalo dušo in istočasno postavilo odlične izdelke z idrijsko čipko na ogled vsem, ki jih čipka vedno znova in znova očara. Pri tem pa je pomembno tudi, da obiskovalcem ponudimo možnost nakupa čipke in drugih lokalnih izdelkov ter užitek ob odlični idrijski kulinariki na katero smo Idrijčani prav tako zelo ponosni. Festival naj bi se odvijal na različnih lokacijah tudi v mestu, na odprtih prizoriščih, da bi obiskovalci lahko začutili pravi utrip, energijo in našo idrijsko zgodbo, ki jo soustvarjamo ljudje, ki tukaj živimo.
Okvirni program festivala idrijske čipke je začrtan, smo v fazi preverjanja stroškov za izvedbo ključnih dogodkov, vendar je še vedno možnost, da spremljevalni program sooblikujete tudi vi. 


Želje, ideje so, v kolikšni meri jih bomo lahko uresničili pa je na  koncu v veliki meri odvisno od razpoložljivih finančnih sredstev. Zato že zdaj vabimo morebitne sponzorje, da se nam pridružijo v zameno za promocijo podjetja na prireditvi. 


Ne zamudite priložnosti, ki jo nudi festival - priložnost, da se promovirate širšemu občinstvu. Vabljeni vsi, ki bi se radi predstavili na festivalu. Čim prej nam pišite na info@visit-idrija.si ali na naslov Center za idrijsko dediščino, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija.


V sodelovanju z GEA TV, medijskim pokroviteljem 32. festivala idrijske čipke, je nastal promocijski spot o Festivalu idrijske čipke. Namen kratkega predstavitvenega spota je, da povabimo ljudi v času festivala na izlet v Idrijo za več dni, saj lahko poleg čipk v festivalskem vikendu doživijo tudi druge lepote Idrije. Promocijski spot je objavljen  tudi na facebooku in ga lahko delite s svojimi prijatelji - da čim več obiskovalcev pritegnemo v Idrijo.
Festival idrijske čipke spremljajte na Facebooku, www.visit-idrija.si, www.festivalidrijskecipke.siKontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

PON
TOR
SRE
11 / 21 °C
13 / 21 °C
14 / 23 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark