Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Predstavitev Idrije z okolico na sodobnem portalu www.visit-idrija.si

Za turiste in Idrijčane je zaživel sodoben osrednji turistični portal www.visit-idrija.si, na katerem se predstavlja turistična destinacija Idrija (z okolico) in v celoti nadomešča dosedanji turistični portal www.idrija-turizem.si. Portal je nastal v sodelovanju med Centrom za idrijsko dediščino in idrijskim podjetjem Cloovis. 


Turistični portal obiskovalce informira o bogati ponudbi UNESCO-ve Idrije in njenih okoliških krajih. Na virtualnem potepu obiskovalci spoznavajo izjemno tehniško in naravoslovno dediščino, tuji in domači obiskovalci lahko preverijo kje lahko aktivno preživijo svoj prosti čas, prespijo in katere gostilne nudijo tipične idrijske kulinarične dobrote. Portal nudi številne ideje za aktivno preživljanje prostega časa, ki so zagotovo koristne tudi za Idrijčane.   
Portal je glavni informator o aktualnih dogodkih v mestu in okolici, saj nudi celovit pregled vseh prireditev in delavnic (za otroke, mladino, odrasle), ki se dogajajo skozi koledarsko leto na celotnem območju občine Idrija.
Video in foto galerija ter promocijski material na portalu nazorno prikazujejo turistično ponudbo mesta. Portal je zanimiv tudi za medije, saj obvešča o pomembnih aktivnostih na področju turizma preko PR centra-sporočil za javnost. 


Z uporabo najmodernejših tehnologij in vključitvijo vseh pomembnejših socialnih omrežij (facebook, twitter, pinterest, google +, youtube, forsquare) na katerih se predstavlja Idrija, uporabniku približa bogato ponudbo mesta in mu nudi vse informacije, ki jih potrebuje. Z enostavno in pregledno navigacijo ter interaktivnimi zemljevidi ter bogato vsebino, portal obiskovalcem pomaga pri načrtovanju obiska. Celotno ponudbo portala smo zasnovali na geolokacijskih koordinatah, ki uporabniku pomagajo pri obisku kraja in mu omogočijo prikaz najbližje znamenitosti, lokala, gostišča ter parkirišča. 


Informacije o turistični ponudbi občine Idrija so obiskovalcem trenutno na voljo v slovenščini in angleščini, do konca novembra pa bo na voljo še italijanska različica. V prvi polovici novega leta na Centru za idrijsko dediščino načrtujemo postavitev vsebine portala tudi za nemško govoreče turiste. Portal bomo vseskozi vsebinsko dopolnjevali v sodelovanju s turističnimi ponudniki na Idrijskem. 


Do vsebine portala www.visit-idrija.si lahko obiskovalci dostopajo tudi v središču mesta, preko INFOMAT-a nasproti Mestnega trga v Idriji. INFOMAT je namenjen turistom, ki pridejo v mesto in želijo dobiti informacije o destinaciji ter domačinom, ki želijo biti na tekočem z dogodki. Infomat je praktičen tudi v primeru, ko TIC Idrija ni odprt za obiskovalce.

Obiskovalci lahko do novega portala www.visit-idrija.si še vedno dostopajo preko dosedanje domene www.idrija-turizem.si.


POVABILO:
Vabljeni, da se na portalu www.visit-idrija.si vpišete na brezplačno prejemanje e-novic in spremljate Idrijo tudi v socialnih medijih pod nazivom Visit Idrija-UNESCO, Slovenia: facebook, twitter, pinterest, google +, youtube, forsquare. 


Organizatorje prireditev v občini Idrija vabimo, da redno sporočate podatke o prireditvah za objavo na portalu www.visit-idrija.si. Dogodke na portalu promoviramo tudi preko drugih spletnih strani, na katerih urejamo vsebino o Idrijskem ter v socialnih medijih.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark