Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* 33. festival idrijske čipke z bogatejšo vsebinsko ponudbo

33. festival idrijske čipke bo potekal od 20. do 22. junija v Idriji v organizaciji Centra za idrijsko dediščino. Že po končanem lanskoletnem festivalu smo se sodelavci Centra za idrijsko dediščino odločili, da bo naslednji festival drugačen kot pretekla leta. Predvsem bomo skušali "povečati festivalski utrip". Zavedamo se, da Idrijčanom veliko pomeni kakovostna večerna zabava, ki je v Idriji primanjkuje skozi vse leto, vendar se moramo zavedati, da je festival posvečen idrijski čipki, njeni promociji in prikazom dosežkov na tem področju.

Obogatili smo spremljevalni program in, če nam bo vreme dopuščalo, bomo letos lahko doživeli festivalsko dogajanje na različnih lokacijah v mestu. Kljub temu pa osrednji prizorišči ostajata spodnji in zgornji trg. Festival mora slediti sodobnim trendom na trgu, tako kot je pri tem uspešna idrijska čipka. Festival jo je skozi vsa leta odlično promoviral, kar dokazujejo množični odzivi številnih ustvarjalcev z idrijsko čipko ter veliko zanimanje zanjo in njeno izdelavo tako v Sloveniji kot tudi na tujem.

Odzivi strokovne publike oziroma obiskovalcev, ki jih zanima idrijska čipka in pridejo v Idrijo predvsem zaradi razstav in drugih strokovnih dogodkov, so bili vsako leto zelo pozitivni. Program festivala bo še vedno ohranil strokovno vsebino, ki bo še naprej temeljila na razvoju idrijske čipke v koraku s sodobnostjo, hkrati pa bo ponudil privlačno spremljevalno vsebino za vse obiskovalce festivala. Med festivalskim vikendom bodo obiskovalci lahko uživali ob nastopih uličnih umetnikov, na večernih zabavah, otroških delavnicah, kulinaričnih in umetniških dogodkih, modnem dogodku itd. Pripravljamo tudi nekaj za ljubitelje športa in za tiste, ki bi radi bogato idrijsko dediščino spoznali na aktiven način.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark