Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Idrija se predstavlja tudi na kitajski spletni enciklopediji Baike

V lanskem letu je Center za idrijsko dediščino, v sodelovanju z Drejcem Kokošar, uspešno predstavil Idrijo na slovenski in ruski Wikipediji. Center je pripravil pregleden in celovit opis Idrije na Wikipediji ter fotografski material. Drejc K. pa je poskrbel za ruski prevod in vnos vsebine. Idrija se tako predstavlja ruskim spletnim obiskovalcem.

Januarja letos pa je bila vsebina postavljena tudi na kitajsko spletno enciklopedijo Baike. Za prevod vsebine v kitajščino in njen vnos je poskrbela Lenka Tušar. 

Objavo si lahko ogledate tukaj: Baike.Baidu.Idrija


O spletni enciklopediji Baike:
V slabih 8 letih obstoja (od aprila 2006) je s 7,2 milijoni člankov v kitajščini prehitela število člankov v angleščini na Wikipediji (4,4 milijona člankov v 13 letih - od leta 2001). S 4,5 milijoni registriranih uporabnikov število novih člankov oz. objav na Baike dnevno narašča za skoraj 4000. Tako kot v primeru Facebooka, Twitterja in ostalih spletnih orodij, je torej tudi v primeru spletne enciklopedije Kitajska uspešno uveljavila lastno blagovno znamko in obliko primerljivih orodij (Weibo za Facebook in Twitter, Baike za Wikipedijo) in ne zgolj kitajskih različic angleških virov.
Brskalnik Baidu (primerljiv z Googlom in pod katerega spada enciklopedija Baike) je med najbolj branimi stranmi v kitajščini (Alexa Rank 1, vir: http://www.alexa.com/siteinfo/baidu.com), 91% vseh obiskovalcev je Kitajcev, nekaj malega tudi uporabnikov iz Japonske in Koreje.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark