Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Odgovor za princeso Akishino

Princesa Akishino je za Utakai Hajime, tradicionalno branje poezije v japonski cesarski palači, ki se na dvoru odvija vsako leto 15. januarja, napisala pesem, ki govori o obisku v čipkarski šoli v Idriji.

Novica o pesmi princese Akishino, ki jo je posvetila idrijski čipki, je učence in učiteljice Čipkarske šole Idrija zelo razveselila in ob njej so ponovno podoživeli prijetne trenutke druženja s princem in princeso Akishino v Idriji. Visok obisk z japonskega dvora je bil za Idrijo dogodek posebnega pomena. To, da je obisk Čipkarske šole Idrija princesi Akishino pustil močan vtis, da je o tem napisala pesem, pa je povsem nad pričakovanji.

Pesem princese Akishino so učiteljice Čipkarske šole Idrija prebrale učenkam in učencem. Bili so prijetno presenečeni in veseli, nekateri so ob tem zapisali svoje misli, ki jih navajamo v nadaljevanju:

\'\'Hvala za lepo misel princesa in naj vam čipke ostanejo v spominu.\'\' 

\'\'To je zelo lep verz in se mi zdi, da je to čisto res.\'\'

\'\'Lepo, da nas je princesa obiskala. Srečna sem, ker se je princesa spomnila na nas in napisala pesem.\'\'

\'\'Prav res je zanimivo, da ste se izmed vseh krajev, ki ste jih obiskali v lanskem letu, spomnili prav na Idrijo. Res lepa hvala in poklon.\'\'

\'\'Ta dogodek mi toliko pomeni, da bi šla po dolgi poti na Japonsko in se princesi zahvalila in jo povabila, da nas obišče še kdaj.\'\'

Odzive so iz Čipkarske šole Idrija poslali na Ministrstvo za kulturo, da jih bodo skupaj z lepimi pozdravi iz Idrije posredovali princesi Akishino.


Oglejte si članek: Japonska princesa svojo pesem posvetila idrijski čipki 

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark