Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Idrija - Evropska destinacija odličnosti 2011

EVROPSKA DESTINACIJA ODLIČNOSTI 2011

V okviru evropskega projekta EDEN – European Destinations of ExcelleNce je Slovenska turistična organizacija že četrto leto zapored objavila poziv za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 v Sloveniji. Tema izbora je bila TURIZEM IN OŽIVLJANJE NEPREMIČNE KULTURNE DEDIŠČINE.

Slovenska turistična organizacija je tako izbirala destinacijo, ki je po načelih trajnostnega razvoja oživila enega ali več objektov nepremične kulturne dediščine, jim vdahnila nove turistične vsebine in pomene ter spodbudila oživljanje lokalnega okolja na trajnosten način in povečan obisk čez vse leto.

Na podlagi ocen Strokovne komisije za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 je iz prve in druge faze ocenjevanja destinacija Idrija s projektom „Idrija – zgodba za vse čase“ dosegla najvišje število točk in ji je bil tako podeljen naziv Evropska destinacija odličnosti 2011.

Destinacija Idrija je prejela najvišjo oceno strokovne komisije v konkurenci štirih finalistk, saj so se poleg idrijske destinacije za naziv letos potegovali tudi projekti: Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej, Podzemna pustolovščina v Velenju in Žička kartuzija v Dolini svetega Janeza Krstnika.

Člani komisije so odločitev sprejeli na podlagi kriterijev iz razpisne dokumentacije in potem, ko so 20. in 21. aprila 2011 vse štiri finalistke obiskali na terenu.

Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

NED
PON
TOR
/ °C
/ °C
/ °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark