Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Predstavili smo se na sejmu Alpe Adria – Turizem in prosti čas

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je bil tudi letos v času od 27. januarja do 1. marca organiziran tradicionalni sejem Alpe Adria – Turizem in prosti čas. Ena od razstavnih hal je bila v celoti namenjena turističnim društvom, da predstavijo svoj kraj z dogajanji in zanimivostmi.

Na pobudo vodje Turistično informacijskega centra – TIC Idrija sta prijavili prisotnost in pridobili razstavni prostor na sejmu Turistično društvo Idrija in Turistično društvo Fara iz Spodnje Idrije. TIC Idrija je poskrbel za ureditev zanimivega in prijetnega izgleda stojnice in za organizacijo nemotene sejemske predstavitve.

Na povabilo k skupni   predstavitvi na sejmu so se odzvali le nekateri, ki so poskrbeli za čim bolj celovit prikaz zanimivosti in dogajanja v Idriji, Spodnji Idriji in okolici – geoparku. 

Poleg lepih fotografij našega mesta in okolice je našo stojnico označevala  idrijska čipka. S prikazom klekljanja in s svojimi izdelki so Lidija Anzelm, Društvo klekljaric idrijske čipke in Čipkarska šola  pritegnili pozornost številnih obiskovalk. Antonijev rov je s »perkmandlcem« vabil na ogled rudarskih znamenitosti. Valter Bonča je kot poznan kolesarski šampion  pritegnil ljubitelje kolesarjenja s povabilom na obisk geoparka in prikazom številnih možnosti za kolesarjenje in ogledov zanimivosti v njem. Z opisom poletnega dogajanja v Beli je Irena Mihelj opozorila na številne možnosti preživljanja prostega časa na prostoru naravnega kopališča. Spodnja Idrija je s pletenjem venčkov pritegnila številne obiskovalce.

V zanimivo idrijsko nošo oblečeni informatorki sta s stalno prisotnostjo na stojnici poskrbeli za prijazno povabilo na obisk Idrije in njene okolice in izčrpno pojasnjevali vse kar je bodoče obiskovalce našega kraja zanimalo. 

Z okusnimi in zanimivimi drobnimi pecivi so opozorili na gostinsko ponudbo Gostilna Mlinar, Hotel Jožef in Kendov dvorec.

Turistična ponudba idrijske občine je bila predstavljena tudi med slovenskimi destinacijami EDEN na stojnici SPIRIT-a.

Mnenje številnih obiskovalcev sejma je bilo, da smo se  lepo in zanimivo predstavili, kar nas opogumlja, da bomo tudi v bodoče izkoristili priložnost za skupno turistično promocijo  s čim več sodelujočimi. 


 

 


Vanja Leskovec – predsednica Turističnega društva Idrija

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
17 / 31 °C
21 / 31 °C
20 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark