Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Predstavljena nova znamka o Idriji

Pošta Slovenije, Občina Idrija in Filatelistično društvo Idrija so minuli petek zvečer na idrijskem gradu pripravili predstavitev priložnostne poštne znamke, posvečene Idriji, ki jo je Pošta Slovenije istega dne izdala v okviru dolgoročne serije turističnih krajev v Sloveniji.

Na znamki sta upodobljena motiva idrijske čipke in detajl poslikave dvorišča idrijskega gradu. Poštna znamka je izdana v počastitev naziva Evropska destinacija odličnosti, ki jo je Evropska komisija Idriji podelila leta 2011 in jo s tem uvrstila v ugledno družbo 98-tih destinacij odličnosti v Evropi. Pošta Slovenije je skupaj z znamko izdala tudi ovitek prvega dne in žig z motivom idrijske čipke, žig prvega dne pa je bil samo na dan izida na voljo le na idrijski pošti.

Filatelistično društvo Idrija je ob tej priložnosti pripravilo tudi maksimum karto in razstavo v vitrini na Mestnem trgu.Uresničila pa se bo tudi dolgoletna pobuda idrijskih filatelistov Pošti Slovenija, saj bo jeseni prihodnje leto izšla redna poštna znamka z motivom idrijskih žlikrofov, hkrati pa tudi znamka z motivom šebreljskega želodca. Predlagano pa je tudi, da bi pošti Slovenije in kraljevine Španije pripravili skupno izdajo s predstavitvijo „Unescovih“ Idrije in Almadena.

Na svečanosti so novo znamko o Idriji z besedo na pot pospremili predstavnik Pošte Slovenija, direktor novogoriške poslovne enote Franc Gorup, predstavnik Filatelistične zveze Slovenije Veselko Guštin, idrijski župan Bojan Sever, predsednik Filatelističnega društva Idrija Franci Jereb in oblikovalka znamke Svetlana Milijaševič, s pesmijo pa so dogodek obogatili pevci Okteta Pr'farci.

Mesto Idrija s svojo bogato dediščino se rekordno pogosto pojavlja na slovenskih znamkah. Tri dopisnice in kar 27 poštnih znamk z idrijsko tematiko je bilo v okviru rednega programa Pošte Slovenija izdanih v zadnjih trinajstih letih. Pri tem upoštevamo le znamke, ki jih je odobrila posebna komisija pri Pošti Slovenije. Če bi šteli tudi osebne znamke z idrijskimi motivi, bi bila številka še večja.

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark