Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Sejem bil je živ - cvetlični sejem


Zadnjo soboto v aprilu, ko nas je  pomlad, letos prej  kot ponavadi, ogrela in prebudila naravo, so vrtnarji oziroma ponudniki rastlin napolnili idrijski Mestni trg z bogato in pisano izbiro sadik, ki so jih vzgojili v svojih rastlinjakih še v zimskem času. 

Cvetlični sejem, ki ga že nekaj pomladi organizira Krajevna skupnost mesto Idrija, pomeni poleg  prvovrstne ponudbe sadik lončnic, cvetja, trajnic in drugega rastlinja, tudi družabni dogodek.
V lepem sončnem vremenu so ljudje iz mesta in okolice izbirali in nakupovali kar si želijo saditi v svoje vrtove in cvetlična korita, se srečevali in se pomenkovali. Številni so prinesli na »bolšjo tržnico«  odvečne sadike iz svojih vrtov; nekaterim je uspela zamenjava, drugi pa so prinesene  sadike podarili.

Kot že prejšnja leta, so dogajanje na Mestnem trgu popestrile brezplačne delavnice za otroke in odrasle. Dekleta in žene so si ob pomoči mentorice Saše  povezale  sveže cvetje v lepe šopke in pod  vodstvom spretne mentorice Martine izdelovale umetne rože. Mentorica Vasilija je pripravila iz vej, ki jih je nalomil letošnji žled, majhna lesena polena, ki so jih otroci z njeno pomočjo in prostovoljkami Zveze prijateljev mladine, oblikovali v cvetlične palčke.  
Krajevna skupnost mesto Idrija je tudi letos podarila svojim prebivalcem 500 sadik rdečih bršljank, ki naj bi krasile idrijske balkone. Poskrbela je tudi za sadike ločnic za okrasitev  idrijskih mostov, ki pa jih je bilo potrebno posaditi v za to pripravljena cvetlična korita. To delo sta ob pomoči prostovoljcev opravili tabornici iz Rodu srebrni krtov.   


 Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark