Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

* Statistika obiskovalcev na Idrijskem v letošnjem letu

Od januarja do konca aprila 2014 je TIC Idrija obiskalo 586 obiskovalcev, od tega 110 tujih in 476 domačih, kar je 58,80% več kot v istem obdobju lani. Največ tujih gostov je bilo italijansko govorečih, sledijo jim angleško in francosko govoreči obiskovalci. 


V najbolj obiskanem turističnem objektu, Antonijevem rovu, so zabeležili malenkost večji obisk kot v istem obdobju lanskega leta, čeprav so v februarju in marcu tu potekala obnovitvena dela. V januarju so zabeležili kar 48% povečanje obiska glede na preteklo leto. 


Tudi iz Mestnega muzeja Idrija poročajo o kar 18,09% povečanju obiska; lani so imeli od januarja do konca aprila 2261 obiskovalcev, letos v istem obdobju pa 2670.


Začetek leta je bil zelo pester tudi na področju promoviranja idrijske dediščine in turistične ponudbe. Idrijo so obiskali številni domači in tuji novinarji ter snemalni ekipi turške televizije in  argentinske Fox life TV. 

Sredi maja smo našo turistično ponudbo predstavili tujim agentom in tour operaterjem na slovenski turistični borzi v Novi Gorici.

V soboto, 31. maja pa je TIC Idrija predstavljal našo turistično ponudbo na osrednji tržnici v Ljubljani.  Poleg kulturnega programa s Kanomeljskimi puncami so lahko v prestolnici poizkusili idrijske žlikrofe, smukavc, zeljševko, sir, potice, domači kruh  in pecivo… Hkrati pa so Idrijčani vabili še na festivalske dogodke, saj so klekljarice vsem zainteresiranim predstavile mojstrovino izdelovanja čipk.  Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark