Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:
  • Znamenitosti
  • Aktivnosti
  • Gostinstvo
  • Nastanitve
  • Trgovina
  • Foursquare

Trend naraščanja števila obiskovalcev in nočitev na Idrijskem zabeležili tudi v letu 2016

Četrtek, 16. marec 2017

Slovenski turizem je leto 2016 končal z rekordnimi številkami prihodov turistov in nočitev. Po statističnih podatkih za leto 2016 je tudi na Idrijskem v preteklem letu opazen pozitiven trend naraščanja števila turistov in nočitev.

V primerjavi z letom 2015 se je število nočitev povečalo za 12,90%, v Idriji smo tako v letu 2016 našteli 17711 nočitev. Največ, skoraj 60 %, so jih ustvarili slovenski turisti. Od tujih so prevladovali Nemci, sledijo jim Italijani, Hrvati in Francozi.

Večje število obiskovalcev je bilo tudi v Turistično informacijskem centru v Idriji. Število se je v primerjavi z letom poprej povečalo za dobrih 7%, pri čemer so s skoraj 60% prevladovali tuji obiskovalci. Od tujih obiskovalcev, so kot v preteklih letih prevladovali Italijani, sledijo jim Francozi in Nemci. V zadnjem letu je bilo opaženo tudi močno povečanje turistov iz Beneluksa, kar je med drugim posledica večletne stalne prisotnosti na turističnih sejmih v Belgiji in na Nizozemskem ter organizacije študijskih tur za njihove novinarje. Turisti so v TIC Idrija največ povpraševali po UNESCO dediščini, sledilo je povpraševanje po idrijski čipki ter naravni dediščini. Največji obisk je bil v drugi polovici junija, ko je potekal Festival idrijske čipke in Svetovni čipkarski kongres OIDFA.

Povečalo se je tudi število realiziranih turističnih programov in sicer za 8,54%. Pomembno je na realizacijo turističnih programov vplival Svetovni čipkarski kongres OIDFA, ko je Idrijo obiskalo veliko število ljubiteljic in ljubiteljev idrijske čipke. Ne glede na to, pa so med skupinami v letu 2016 še vedno močno prevladovale slovensko govoreče skupine, predvsem šolske skupine in različna društva.  Idrija je vse bolj prepoznavna in zanimiva turistična destinacija za obiskovalce, kar pa je zagotovo tudi rezultat uspešne promocije doma in na tujem.

foto: Marko ŠinkovecKontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
/ °C
/ °C
/ °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark