Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:
  • Znamenitosti
  • Aktivnosti
  • Gostinstvo
  • Nastanitve
  • Trgovina
  • Foursquare

Idrija na konferenci Turizem na stičišču arheologije in industrije

Četrtek, 16. marec 2017

V Novem mestu bo 21. aprila 2017 potekala 2. mednarodna konferenca mest ob jantarni poti “Turizem na stičišču arheologije in industrije“. 

Cilj konference je spoznati, kako najbolje izkoristiti priložnosti, ki jih za razvoj turizma predstavlja kulturna dediščina, kako kulturno dediščino uspešno povezati z obrtjo in kako uspešno razvijati industrijski turizem. Idrija je bila s strani mestne občine Novo mesto povabljena, da pripravi prispevek o industrijskem turizmu v Sloveniji, pri čemer bo Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija (CUDHg) predstavil Antonijev rov in Topilnico Hg.

Mednarodna konferenca mest ob jantarni poti je poleg strokovnega izpopolnjevanja in izmenjave dobrih praks namenjena turističnemu povezovanju mest med Baltikom in Jadranom s poudarkom na kulturnem in industrijskem turizmu. Kot osrednji govorniki na konferenci bodo sodelovali predstavniki mest iz tujine in Slovenije, ki bodo predstavili primere dobrih praks povezovanja kulturne dediščine, industrije in turizma.

Konferenco organizirata člana pobude Inter-Municipality Initiative: Cross-border eCollaboration in the eRegions Mestna občina Novo mesto in Dolenjski muzej Novo mesto v sodelovanju z Mednarodnim raziskovalnim centrom antičnih cest in načinov komunikacije med ljudmi  C.I.V.I.A iz San Marina.


foto: Dunja WedamKontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
/ °C
/ °C
/ °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark