Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:
  • Znamenitosti
  • Aktivnosti
  • Gostinstvo
  • Nastanitve
  • Trgovina
  • Foursquare

Grad Gewerkenegg v barvah OZN

Petek, 19. maj 2017

22. maja letos mineva 25 let od vstopa Republike Slovenije v Organizacijo združenih narodov (OZN), kar nedvomno predstavlja enega najpomembnejših mejnikov v slovenski zgodovini. S članstvom v OZN se je namreč končal proces osamosvajanja, Republika Slovenija pa je v polni meri postala suverena, neodvisna in mednarodno priznana država.

Ob tej priložnosti je Ministrstvo za zunanje zadeve nekatere slovenske občine, ki so povezane z delovanjem Slovenije v OZN, povabilo k sodelovanju v kampanji "Turn Slovenia UN Blue" in osvetlitvi določenih zgradb oziroma znamenitosti v svetlo modro barvo, barvo OZN, 22. maja zvečer.

Ideja je bila zasnovana po vzoru kampanje ob obeležitvi 70. obletnice OZN, 24. oktobra 2015, ko so bile k sodelovanju pri osvetlitvi znamenitosti povabljene vse države sveta. Kampanji se je pridružila tudi Slovenija.

Tokratna kampanja predstavlja odlično priložnost za obeležitev te, za našo državo izjemno pomembne obletnice, približevanje OZN prebivalcem Slovenije ter hkrati tudi širšo promocijo posameznih mest in znamenitosti v Sloveniji.

Mestom Ljubljana (Tromostovje, Ljubljanski grad), Slovenj Gradec (Koroška galerija likovnih umetnosti), Škofja Loka (Kamniti most, Loški grad), Divača (Škrateljnova domačija) in Postojna (občinska stavba in Predjamski grad), se pridružuje tudi Idrija, ki je z vpisom dediščine živega srebra Idrije in Almadéna na UNESCO Seznam svetovne dediščine močno povezana z OZN.

V ponedeljek zvečer bo s svetlo modro barvo, barvo OZN, osvetljen grad Gewerkenegg.

Vir: občina IdrijaFotogalerija

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
/ °C
/ °C
/ °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark