Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:
  • Znamenitosti
  • Aktivnosti
  • Gostinstvo
  • Nastanitve
  • Trgovina
  • Zelena Idrija
  • Foursquare

Filmski natečaj za mlade v okviru projekta GaYA

Četrtek, 21. december 2017

Mladi filmski navdušenci, pozor! Začel se je filmski natečaj za mlade v okviru projektGaYA My Alps – My Chance. Vse do 31. maja 2018 lahko kandidirate s kratkimi filmi, v katerih boste prikazali aktivno sodelovanje mladih pri sprejemanju odločitev na lokalni ravni na območju Alp.

Pod geslom My Alps – My Chance iščejo GaYA projektni partnerji kratke filme, ki prikazujejo aktivno delovanje in prizadevanja mladih z območja Alp pri sprejemanju odločitev v lokalnih skupnostih. Le tisti, ki tudi sami sodelujejo, lahko soodločajo, pri čemer področje njihovega delovanja ni pomembno. Aktivno lahko sodelujejo v domači občini ali pa si prizadevajo za napredek na področju izobraževanja, trajnostnega razvoja ali družbe oz. pri drugih temah, ki so ključnega pomena za življenje v Alpah. Mladi ustvarjalci bodo tako lahko izkoristili priložnost, da posnamejo »svoje Alpe« in se z njimi ustvarjalno soočijo.

Nagrajenci bodo prejeli vabilo na filmski festival GaYA, to pa bo vključevalo še potovanje v francoski Chambéry, kjer bo festival, dve nočitvi in zanimiv razvedrilni program. Petnajst najboljših filmov si bo od 30. novembra do 1. decembra 2018 mogoče ogledati v različnih državah.

Pogoji za sodelovanje:

Pogoj: starost med 16 in 25 let

Sodeluješ lahko sam/a ali skupaj z največ tremi prijatelji oz. prijateljicami (v okviru mladinske organizacije, šole, izobraževalnega programa,  projektne skupine …).

O tvojem življenju v Alpah: Kje je štel tvoj glas oz. kaj je bilo mogoče uresničiti s tvojim prispevkom? Na katerem področju so bile uresničene tvoje ideje in kako? Kaj te vodi in spodbuja?

Dolžina filma: maksimalno 4 minute

Rok prijave: 31. maj 2018

Registracija: alpine-space.eu/projects/gaya/si  

GaYA napovednik za filmski natečaj: http://www.youtube.com/watch?v=9PpE9xW3M5k  

Plakat natečaja je na voljo v priponki.

Fotografije v kakovosti, primerni za tisk, si lahko presnamete z naslednjega naslova: http://www.alpine-space.eu/project-news-details/de/2018  

Za vprašanja vam je na voljo: Robin Naumann, projektni sodelavec  CIPRA, +423 237 53, Robin.Naumann@cipra.org 

GaYA- Governance and Youth in the Alps

Namen projekta GaYA je omogočiti intenzivnejše vključevanje mladih v politično življenje. Večina političnih odločevalcev se ne zaveda prednosti neposredne udeležbe mladih v odločevalskih procesih. Nove oblike upravljanja imajo veliko možnosti za sprejemanje trajnostnejših in legitimnih političnih odločitev. V okviru projekta GaYA se zbirajo in posredujejo nove demokratične metode za obvladovanje izzivov teritorialne kohezije. Projekt GaYA se je začel izvajati novembra 2016 in bo trajal do decembra 2018. Njegovo izvajanje sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj prek Interregovega programa za območje Alp.Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
0 / 5 °C
1 / 4 °C
0 / 7 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark