Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Novosti v idrijski kulinariki

Petek, 25. maj 2018

24. maja je v Gostišču Barbara potekal dogodek Inovacije v kulinariki – od žlikrofa do sladice, namenjen pa je bil strokovni javnosti in predstavnikom medijev.  Na temelju tradicionalnih idrijskih jedi - zelševke, ocvirkovce, smukavca, geruša in seveda žlikrofov, je ekipa Gostišča Barbara odkrivala nove kulinarične poti. Na dogodku so tako predstavili dva nova preliva, poimenovana »Perkmandlcov« in »Barbarin«. Za pripravo teh omak so uporabili lokalne surovine in ter nekaj domišljije. O nastajanju novih omak sta spregovorila kuharska mojstra Boštjan Novak in Blaž Miklavčič. 

Za ljubitelje sladic pa so nastali »čokoladni žlikrofi«. Sladica spominja na tradicionalni idrijski žlikrof, namesto krompirja in ocvirkov pa so za pripravo seveda uporabili čokolado. Zasnovo in postopek izdelave je predstavila Lilijana Javorič Ilič iz čokoladnice Rajska ptica iz Ljubljane. O iskanjih novih okusov sta spregovorila tudi predstavnik Gostišča Barbara, Matjaž Jelovčan ter Srečko Trbižan iz vinske kleti Trta.

V zadnjem delu dogodka sta bili predstavljeni tudi dve prihajajoči poletni prireditvi v Idriji – tradicionalni, letos že 37. festival idrijske čipke ter Praznik idrijskih žlikrofov.Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

SRE
ČET
PET
19 / 37 °C
19 / 38 °C
21 / 34 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark