Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Idrijo obiskali italijanski turistični agenti, novinarji in blogerji

Ponedeljek, 01. oktober 2018

V petek 28. septembra so Idrijo obiskali italijanski turistični agenti, novinarji in blogerji.

Center za idrijsko dediščino je v sodelovanju z Združenjem zgodovinskih mest Slovenije, STO in agencijo Lovely Trips Travel Solutions, v petek organiziral študijsko potovanje v Idriji za italijanske turistične agente-organizatorje izletov, novinarje in blogerje, ki imajo interes ponuditi svojim strankam turistične produkte obiskane destinacije, ki se nadeja večjega števila prihodov italijanskih gostov v prihodnosti.

V Idriji je goste pred idrijskim Mestnim čebelnjakom sprejela in pogostila ekipa Centra za idrijsko dediščino in predstavnica Občine Idrija. V kulturnem programu so nastopile Kanomeljske punce, ogledali pa so si tudi izdelavo idrijske čipke. Prisluhnili so zgodbi o idrijskem meščanskem čebelnjaku, poskusili med in tortico Rezi s sladkorno čipko iz Gostilne Škafar. Po obisku čebelnjaka so se spustili v idrijsko podzemlje- Antonijev rov in degustirali geruš-pijačo rudarjev.

Italijanski gostje so se v Idriji zadržali do večera. Po kosilu v Gostišču Barbara so se v družbi idrijskega knapa sprehodili po mestu in si ogledali stalno razstavo čipk v Mestnem muzeju Idrija na gradu Gewerkenegg. Namestili so se v Kendovem dvorcu v Spodnji Idriji, kjer so povečerjali in prenočili, po zajtrku pa so se odpravili domov.Fotogalerija

Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

ČET
PET
SOB
18 / 31 °C
18 / 32 °C
19 / 27 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark