Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Posvet v Portorožu: UNESCO in turizem

Petek, 30. november 2018

V četrtek, 29. novembra, je v organizaciji Katedre za kulturni turizem s Fakultete za turistične študije Turistica, potekal posvet na temo UNESCO IN TURIZEM. 

V letu 2018 so profesorji Katedre za kulturni turizem izpeljali terenske oglede in srečanja z glavnimi akterji, povezanimi z UNESCO enotami svetovne materialne dediščine v Sloveniji. V okviru študijske ture, ki jo je pripravil Center za idrijsko dediščino, so profesorji v tem mesecu obiskali tudi Idrijo. Namen sondažne terenske raziskave je bil primerjati vključenost UNESCO lokacij v turistično ponudbo Slovenije z različnih zornih kotov; interpretacije, komunikacije, konstrukcije imaginarija in drugih relevantnih vidikov.

Ali se država in njeni državljani zavedajo razvojnega in komunikacijskega potenciala UNESCO enot pri nas? Kaj ima od tega lokalno prebivalstvo, občine in regije? Kako svetovno dediščino povezovati s turizmom, kako jo vključevati v turistično prepoznavnost in razvoj destinacij? O tem in drugih aktualnih vsebinah je potekalo četrtkovo omizje z izbranimi gosti: Bojan Kocjan, Zavod za gozdove Slovenije, OE Kočevje, višji sodelavecVesna Malnar Memedovič, Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje, direktoricaStojan Ščuka, Park Škocjanske jame, direktorSanja Marija Pellis, Center za idrijsko dediščino / Idrija UNESCO Global Geopark, direktoricaIrena Šinkovec, Mestni muzej Ljubljana, muzejska svetovalka, kustosinja za prazgodovino

Moderatorja strokovnega omizja v Portorožu sta bila dr. Simon Kerma in dr. Aleš Gačnik s Katedre za kulturni turizem (Fakulteta za turistične študije Turistica, Univerza na Primorskem).

Dogodek je posvečen Evropskemu letu kulturne dediščine.

Preberite si članek, objavljen v Primorskih novicah:


Pripete datoteke

 • 2018-primorske novice2.pdf
 • 2018-primorske novice1.pdf
 • UNESCO KULTURISTICA_vabilo.pdf

 • Fotogalerija

  Kontakt

  TIC Idrija, Mestni trg 2

  tel: +386 (0)5 37 43 916
  e-mail: tic@visit-idrija.si

  delovni čas

  SRE
  ČET
  PET
  / °C
  / °C
  / °C

  Facebook

  PRIJAVA NA E-NOVIČKE

  Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


  GeoparkObčina Idrija Geopark