Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Eva Petrič, WEBbing (Mreženje), umetniška monografija

Torek, 04. december 2018

Na mednarodnem sejmu knjig na Dunaju so v začetku novembra na posebnem dogodku predstavili umetniško monografijo umetnice Eve Petrič, WEBbing. V njej sta kar dva od 25 poglavij v celoti namenjena neposredno idrijskim čipkam, te pa se pojavljajo še na drugih mestih v knjigi, na primer, v poglavju o Kolektivnem srcu v Štefanovi katedrali na Dunaju, ki ima glavno srčno aorto narejeno prav iz podarjenih idrijskih čipk.

Umetniška monografija Eve Petrič WEBbing (Mreženje), 288 strani povečanega A 4 formata, trda vezava, Založba Drava, v angleškem jeziku, je knjižni »hibrid«, ki dokumentira glavne umetniške instalacije Eve Petrič v mediju čipkastega asemblaža iz obdobja med 2012 do 2018. 

Za razliko od običajnih umetniških katalogov je v tej knjigi ob slikovnih predstavitvah in strokovnih ocenah poudarek tudi na grafično inovativno oblikovanem besedilu avtorice, ki predstavlja idejo projekta. Knjiga torej sega tudi v ozadje nastanka instalacij, v zakulisje, kjer se rojevajo ideje, in ga prikazuje na enkraten in zanimiv način, skozi vokalizirane misli, poezijo in novo serijo podob. Knjiga poleg instalacij iz starih, zavrženih ali poklonjenih ročno izdelanih čipk vsebuje povsem nov cikel fotografij in poetična besedila, ki spremljajo te podobe. Poetična besedila so vizualno predstavljena na inovativni način in se prepletajo skozi vso knjigo. Delujejo kot markerji, označevalci vsakega novega poglavja oz. vsake predstavljene posamezne instalacije in predstavljajo idejo, ki je vodila do nastanka instalacije.


Pripete datoteke

 • Eva Petrić Mreženje predstavitev Idrija.pdf

 • Kontakt

  TIC Idrija, Mestni trg 2

  tel: +386 (0)5 37 43 916
  e-mail: tic@visit-idrija.si

  delovni čas

  TOR
  SRE
  ČET
  / °C
  / °C
  / °C

  Facebook

  PRIJAVA NA E-NOVIČKE

  Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


  GeoparkObčina Idrija Geopark