Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Kulturni turizem in gastronomija kot priložnost slovenskega turizma

Četrtek, 13. december 2018

Predstavniki Slovenske turistične organizacije, predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Ministrstva za kulturo, so na nedavni novinarski konferenci v Ljubljani predstavili minule aktivnosti STO in načrte za slovenski turizem za prihodnje leto. STO je v letošnjem letu v okviru svojih tržno-promocijskih aktivnosti predstavljala Slovenijo kot destinacijo za butična 5-zvezdična doživetja s poudarkom na ponudbi kulturnega turizma, ki je v letih 2018–2019 nosilna promocijska tema slovenskega turizma. Nasledila jo bo gastronomija, ki skupaj s kulturo predstavlja enega ključnih elementov slovenske turistične ponudbe in njen velik potencial. Leto 2018, v promociji in razvoju slovenskega turizma eno najbolj intenzivnih, a tudi uspehov polnih let, se bo v zgodovino slovenskega turizma zapisalo kot še eno rekordno leto.

Destinacija Idrija, ki je znana kot destinacija z največ UNESCO nazivi v Sloveniji, ima v prihodnjem obdobju veliko priložnost vključitve v aktivnosti Slovenske turistične organizacije. Bogata zapuščina rudnika živega srebra, ki je zaradi svoje edinstvenosti uvrščena na UNESCO seznam svetovne dediščine, ponuja na Idrijskem dovolj možnosti za razvoj novih produktov in poslovnih priložnosti. Prav tako je Idrija poznana kot središče klekljanja v Sloveniji. Klekljanje čipk v Sloveniji, ki je bilo novembra vpisano na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, pomeni za Idrijo in Slovenijo odlično priložnost in nas hkrati opominja na velik pomen te dediščine. Gre namreč  za največje priznanje, ki ga lahko prejmeš. S promocijo idrijske čipke, predvsem skozi vsakoletni tradicionalni Festival idrijske čipke (14.-16. junij 2019), ki spodbuja širitev inovativne uporabe idrijske čipke, se namreč ohranja živost čipke v slovenskem prostoru. 

Idrija pa je prepoznavna tudi na področju gastronomije. Z evropsko zaščiteno jedjo, idrijski žlikrofi, se Idrija pomembno uveljavlja na svetovnem kulinaričnem zemljevidu. 

S promocijo na nacionalnem nivoju  si lahko Idrija veliko obeta, na strani turističnih ponudnikov pa bi veljajo izkoristiti tudi priložnost nadgradnje ponudbe in kakovosti storitev, da bo Idrija resnično lahko postala iskana 5-zvezdična destinacija.

Oglejte si celo sporočilo STO Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

SRE
ČET
PET
/ °C
/ °C
/ °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark