Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Podelitev certifikatov odličnosti Kolektivna blagovna znamka Geopark Idrija

Petek, 04. januar 2019

Na Centru za idrijsko dediščino smo v letošnjem letu vzpostavili Kolektivno blagovno znamko Geopark Idrija. V sodelovanju z lokalnimi ponudniki smo razvili turistične produkte, ki temeljijo na inovativnosti, kakovosti in tradiciji oziroma dediščini lokalnega okolja. Preko leto smo za zainteresirane ponudnike pripravili več delavnic in individualnih svetovanj. Na razpis za pridobitev pravice do uporabe znaka kolektivne blagovne znamke Geopark Idrija se je prijavilo 18 ponudnikov. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali dr. Tanja Lešnik Štuhec, prof. dr. Janez Bogataj, Franc Jezeršek, Cveto Koder in Ilona Stermecki, je v ocenjevanje prejela zanimiv nabor rokodelskih in prehranskih izdelkov, jedi ponujenih na gostinski način, turistični program in turistično prireditev. Na podlagi kriterijev, ki smo jih oblikovali tekom sestankov in delavnic v letošnjem letu, je certifikat Kolektivne blagovne znamke prejelo 12 rokodelskih izdelkov, 14 prehranskih izdelkov, 4 jedi ponujene na gostinski način, turistični program in lokalna turistična prireditev. 

Podelitev certifikatov odličnosti bo potekala v četrtek, 10. 1. 2019 v prostorih Mladinskega centra Idrija (Ulica IX. Korpusa 17, Idrija) ob 17. uri.

Program bodo sooblikovali sodelavci Centra za idrijsko dediščino, zunanji strokovni sodelavci in sodelujoči ponudniki. Poleg tega pa bodo, v okviru dogodka, na ogled in pokušino postavljeni izdelki s pridobljenim certifikatom.

Lepo vabljeni, da se prireditve udeležite in podprete lokalne ustvarjalce.  Vabljeni tudi, da vabilo delite vsem, ki bi jih udeležba na dogodku zanimala.


Zaradi lažje organizacije vas naprošamo, da svojo udeležbo potrdite na e-naslov: nina.erjavec@visit-idrija.si  oz. urska.b-rupnik@geopark-idrija.si  ali na tel. št. 05 93 44 077 do torka, 8. 1. 2019. 

Vse aktivnosti potekajo v okviru projekta Danube GeoTour, ki je sofinanciran iz skladov Evropske Unije (ESRR, IPA).

Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

PON
TOR
SRE
11 / 21 °C
13 / 21 °C
14 / 23 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark