Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Vabljeni na 30. sejem Alpe-Adria

Sreda, 23. januar 2019


Od 30. januarja do 2. februarja se bo pod sloganom Skočite v naravo na Gospodarskem razstavišču odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, Alpe-Adria. V ospredju 30. mednarodnega sejma je zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning. 

Na razstavnem prostoru I feel Slovenia se bo pod okriljem Slovenske turistične organizacije obiskovalcem predstavilo sedem zmagovalk Evropskih destinacij odličnosti - EDEN. Projekt EDEN, ki teče že deseto leto, spodbuja razvoj trajnostnega turizma v Evropi in izpostavlja manjše, a zanimive destinacije, ki ponujajo pristna doživetja in omogočajo odkrivanje bogate lokalne turistične ponudbe. Njihova ključna značilnost je zavezanost k socialni, kulturni in okoljski trajnosti. Evropski družini destinacij odličnosti se je doslej pridružilo že sedem slovenskih: Koper, Brda, Laško, Idrija, Kolpa, Solčavsko in dolina Soče. 

Na razstavnem prostoru vsaka izmed destinacij pripravlja bogat animacijski program, za spominsko fotografijo z motivom slovenskih evropskih destinacij odličnosti pa bo poskrbel foto kotiček. 

Turistična destinacija Idrija se bo predstavila skupaj z lokalnimi ponudniki, ki so se odločili za sodelovanje: Gostilna Škafar, Gostilna Kos, Društvo Hudournik, Rudnik živega srebra Idrija, Ekološka kmetija Smrekar, klekljarici Lidija Anzelm in Marta Logar ter mlada ustvarjalka Meta Pivk. 

Vse dni bo potekal tudi obsejemski program, v okviru katerega ste še posebej vabljeni na:
•interaktivno delavnico 5 zvezdičnih doživetij, 31. januarja (11:00 – 12:30) v dvorano Urška 1,
•predstavitev novih pozivov za vključitev v zeleno shemo – Sloveniagreen, 1. februarja (11:00 – 12:00) v dvorano Urška 1 in
•delavnico: Impact tourism – Slovenija razvija turistične produkte z družbenim učinkom, 1. februarja (12:30 – 14:30) v dvorano Urška 1.

Sejem bo odprt vse dni, od 10. do 19. ure.

Veselimo se vašega obiska! Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

PON
TOR
SRE
11 / 21 °C
13 / 21 °C
14 / 23 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark