Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Praznik idrijskih žlikrofov med finalisti GLOBAL TOP 100

Četrtek, 07. marec 2019 Praznik idrijskih žlikrofov in destinacija Idrija (Visit Idrija-UNESCO, Slovenia) sta se uvrstila med 25 finalistov najboljših GLOBAL TOP 100 v Evropi.


Mednarodna žirija neprofitne organizacije Green Destinations je namreč prečesala dobre prakse iz cele Evrope in prepoznala, da so naša prizadevanja za manj odpadkov, biorazgradljiv pribor in krožnike, povratne pralne kozarce, povezovanja z drugimi alpskimi mesti ter iskanje inspiracije za trajnost v tradicionalni idrijski iznajdljivosti zgleden primer odgovornega turizma! 

Izbor poteka v sodelovanju z ITB Berlin in drugimi mednarodnimi organizacijami v želji izpostaviti uspešne in inovativne dobre prakse na področju trajnostnega upravljanja destinacij. Tako je letos  Ljubljana zmagovalka v kategoriji mest Best in Cities z najboljšo trajnostno prakso Borzo lokalnih živil, Bled je dosegel drugo mesto v kategoriji Best in Europe. Žirija pa je Komen, Rogaško Slatino, Idrijo, Koper in Podčetrtek zaradi njihovih prizadevanj na področju odgovornega turizma uvrstila med 25 finalistov najboljših v Evropi.

Čestitke!Fotogalerija

Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

PON
TOR
SRE
11 / 21 °C
13 / 21 °C
14 / 23 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark