Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Zelena shema slovenskega turizma: OBNOVA ZNAKA SLOVENIA GREEN DESTINATION - IDRIJA PONOVNO PREJELA SREBRNI ZNAK

Četrtek, 23. maj 2019

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 temelji na trajnostnem turizmu, saj je Slovenija trajnostno usmeritev opredelila kot svojo edino pravo razvojno priložnost in vsebino turistične ponudbe.  

Zelena shema slovenskega turizma je certifikacijska shema, ki pod znamko SLOVENIA GREEN (1) združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, (2) destinacijam in ponudnikom ponudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in (3) skozi znamko SLOVENIA GREEN zeleno delovanje tudi promovira. Nosilec Zelene sheme slovenskega turizma je Slovenska turistična organizacija. Ta podeljuje znak Slovenia Green Destination platinum, gold, silver in bronze.

Turistična destinacija Idrija je pred tremi leti pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green Destination. Marca letos je bilo izvedeno ponovno ocenjevanje destinacije in Občina Idrija kot turistična destinacija je na podlagi prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma ponovno prejela  znak Slovenia Green Destination Silver. 

Destinacija Idrija je na ravni destinacijskega managementa, narave in pokrajine, ter kulture in tradicije prejela zelo visoko oceno. Precej prostora za napredek ima Idrija v kategoriji Poslovanje turističnih podjetij in na področju okolja in podnebja. 

V kolikor bi destinacija ohranila vsaj enega ponudnika nastanitev s trajnostnim certifikatom, bi po trenutnem pravilniku in rezultatih sodeč pridobila znak Slovenia Green Destination Gold. Če destinacija Idrija do naslednje presoje uspe to urediti ob trenutni ohranitvi ravni trajnosti, se ji obeta zlati znak.Kontakt

TIC Idrija, Mestni trg 2

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

TOR
SRE
ČET
16 / 35 °C
17 / 31 °C
18 / 32 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark