Pošlji razglednico - X

Vaše ime:
Vaš elektronski naslov:
Ime naslovnika:
Elektronski naslov naslovnika:
Vaše sporočilo:

Na Češkem promocija Slovenije s poudarkom na Idrijsko-cerkljanski gastronomski regiji

Ponedeljek, 01. julij 2019

Ob luči praznovanja dneva državnosti se je 26. junija pod okriljem slovenskega veleposlaništva na Češkem odvil dogodek z namenom promocije Slovenije. Cerkno in Idrija sta predstavila bogato kulinarično tradicijo s poudarkom na idrijskih žlikrofih.

Z namenom promocije Slovenije, na za Slovenijo osmem najpomembnejšem emitivnem trgu, se je 26. junija, pod okriljem slovenskega veleposlaništva na Češkem odvil promocijski dogodek, na katerem sta Zavod za turizem Idrija in LTO Laufar Cerkno poskrbela za kulinarično pogostitev.

Poudarek dogodka je bil na bogati kulinarični tradiciji iz območja Cerkna in Idrije, ob idrijskih žlikrofih, šebreljskem želodcu, črnovrškem siru in briških češnjah ter seveda slovenskemu vinu. Vzdušje je pomagala oblikovati zasedba narodno-zabavne glasbe, pri delu je okoli 250 udeležencev občudovalo klekljarico idrijskih čipk. 

Ob tej priložnosti so bila podeljena odlikovanja Republike Slovenije in sicer red za zasluge Ivu Velišku, direktorju uprave praškega gradu, medalja za zasluge veleposlaniku Petru Kypru, prvemu veleposlaniku Češke v Sloveniji ter medalja za zasluge Janu Jelšiku, očetu pobude sajenja lip slovensko-češkega prijateljstva.

Samo izbrani so pravi idrijski žlikrofi. Več o žlikrofih si preberite na povezavi, kjer najdete tudi recept. 

Pri izvedbi dogodka so sodelovalii:

Gostišče Barbara, Drago Polak (Šebreljski želodec), Žlikrofi Florjančič, Kmetija Klančar iz Zadloga (sirarji), Ekološka kmetija Smrekar, Črni vrh nad Idrijo (sirarji),glasbeniki Tilen Jereb, Denis Jereb in Žan Slabe, Društvo klekljaric idrijske čipke (ga. Vera Kostanjšek).Kontakt

TIC Idrija, Prelovčeva 5

tel: +386 (0)5 37 43 916
e-mail: tic@visit-idrija.si

delovni čas

PON
TOR
SRE
11 / 21 °C
13 / 21 °C
14 / 23 °C

Facebook

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Če vas zanima kaj se v Idriji dogaja, se prijavite na naše novičke.


GeoparkObčina Idrija Geopark